Menținerea curățeniei în Constanța pare a fi de multe ori o luptă cu morile de vânt. După ce stâlpii de iluminat stradal au fost curățați de inesteticele afișe lipite haotic și ilegal, acestea au apărut la loc după doar câteva zile.

Aproape că nu a mai rămas niciun stâlp pe care să nu fie lipit un mesaj publicitar. Aceste afise sunt agasante vizual și strică aspectul orașului, pe care noi, cetățenii ni-l dorim curat.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

Direcția Generală Poliția Locală a demarat o nouă acțiune de identificare a persoanelor care săvârșesc aceste fapte, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, beneficiari ai acestor reclame.

Reamintim că potrivit art. 11 alin.(11) din HCL nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, lipirea sau expunerea de afișe ori anunțuri pe ziduri, porți, stâlpi,panouri, uși, geamuri sau în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție la normele privind întreținerea și folosirea construcțiilor de orice fel.

Cei care nu respectă prevederile legale riscă amenzi contravenționale cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și 1.000 – 1.500 lei pentru persoanele juridice, de asemenea, trebuie să redea aspectul pe care stâlpul de iluminat l-a avut înainte de lipirea afișelor.

Vă rugăm să semnalați aceste fapte antisociale care ne afectează pe toți la numărul de telefon 0241.484205 sau 0799.606142 (WhatsApp)- Direcția Generală Poliția Locală.

Doar împreună putem avea un oraș curat!