Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Mai multe proiecte de dezvoltare locală se află în lucru la acest moment la nivelul comunei Aliman, iar în perioada următoare acestea vor demara. 

Așa cum anunțau anterior, autoritățile locale din Aliman vin în sprijinul comunității locale din Floriile cu un proiect de construire a unei biserici. Astfel, la acel moment, primăria Aliman este în procedură de achiziție a unui teren pentru construirea acestui lăcaș de cult. Este o necesitate pentru locuitorii satului, ne spunea primarul comunei, George Nicola, care a întreprins demersuri de mai multă vreme pentru ca acest proiect să prindă contur.

De asemenea, tot pentru locuitorii din Floriile, Primăria Aliman urmează să se ocupe de forarea unui puț astfel încât să nu mai existe problema apei potabile.

În plus, o veste îmbucurătoare pentru întreaga comunitate din Aliman este proiectul de asfaltare. Mai exact, este vorba despre asfaltarea a 12,6 km de drumuri comunale în trei dintre satele localității, proiect care, după doi ani de muncă și căutarea surselor de finanțare, se concretizează pe zi ce trece tot mai mult.

Contractul, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul Programul Național de Dezvoltare Locală II a fost semnat în luna martie 2018 și are o valoare de 15.206.242 lei. “Proiectul tehnic pentru contractul de asfaltare a fost semnat în 26 noiembrie 2018 de către AMG Loren Consult SRL Galați, iar în același an am atribuit contractul singurei societăți care s-a prezentat la licitație. Asfaltarea era un proiect necesar, oricând este nevoie de asfaltare. Este un proiect nou, realizat de la zero de noi”, spune primarul Nicola George.

Mai mult, primarul George Nicola ne-a declarat, în premieră, că pe lângă cei 3 kilometri de drumuri din satul Vlahii care se vor asfalta în cadrul acestui proiect, la acest moment se lucrează la un proiect care vizează asfaltarea a încă 4 kilometri. O veste îmbucurătoare pentru locuitorii satului pentru că astfel aproape tot satul va avea drumuri asfaltate.

În plus, autoritățile locale, împreună cu primarul George Nicola lucrează la acest moment la un proiect care urmează să fie depus la Compania Națională de Investiții care privește reabilitarea și modernizarea Școlii “Dan Spătaru” din Aliman. “Este vorba despre un proiect amplu de modernizare a școlii generale I- VIII care va presupune și construirea de grupuri sanitare în interiorul unității de învățământ, așa cum avem recomandările. Vom avea o școală nouă și modernă, la standarde europene. Cea existentă este foarte veche”, ne-a mai spus primarul comunei George Nicola.

Citește și:

(Foto) Proiectul de asfaltare în comuna Aliman se desfășoară în ritm bun și va fi finalizat la timp. Primarul George Nicola: “Este un proiect nou, realizat de noi de la zero”

S-a semnat contractul de 23 de milioane de euro pentru modernizarea DJ223, tronsonul Cernavodă – Rasova- Aliman – Ion Corvin

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar