Le Monde à Paris
Le Monde à Paris
Reprezentanții Consiliului Județean Constanța au fost prezenți, și de această dată, la Salonul Mondial de Turism de la Paris, Le Monde à Paris, un eveniment expozițional, care se desfășoară în perioada 16 – 19 martie, în capitala Franței.

Toți cei care s-au prezentat la standul expozițional al României au avut parte de o experiență completă, deoarece au fost cuceriți de programul artistic pus în scenă de artiștii Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, dar și de-a dreptul încântați de preparatele tradiționale și de savoarea vinurilor produse în cramele din județul Constanța.

Vizitatorii au degustat delicioase mâncăruri tradiționale, preparate în micile gospodării ale familiilor din Dobrogea. Printre acestea se numără bunătățile din lapte, iaurt, brânzeturi, zacuscă, dar și mâncarea de piperchi țârgâsiti ce este preparată în localități precum Stejaru sau Amzacea.

De asemenea, printre cele mai apreciate au fost dulceața și siropul de trandafiri, preparate din singura plantație de trandafiri de dulceață din sudul României, aflată în localitatea Cobadin, dar și migdalele, culese din livada aflată în apropiere de localitatea Târgușor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Identitatea dobrogeană a fost conturată cel mai bine de interpretarea Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, ce a reușit totodată, să facă cunoscut tezaurul folcloric al Dobrogei.

 „Ansamblul Folcloric Profesionist «Brâulețul» i-a cucerit pe toți cei care au trecut pragul Salonului Mondial de Turism de la Paris, Le Monde à Paris. Dansurile și cântecele populare, preparatele culinare dobrogene și vinurile din podgoriile noastre au fost cei mai buni ambasadori ai Constanței și Dobrogei. Am arătat lumii întregi ce bogății istorice, culturale și gastronomice avem. Am uimit cu peisaje excepționale și am atras cu evenimente electrizante. Echipa Consiliului Județean va continua să promoveze Constanța și Dobrogea și în zilele următoare. Delegația Constanței a pregătit momente inedite cu care vom convinge în mod cert cât mai mulţi turişti să aleagă judeţul Constanţa pentru următoarea vacanță”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul va continua și în zilele următoare, iar celor prezenți cu siguranță, le-a fost stârnită dorința de a descoperi în profunzime istoria, folclorul și tradițiile din județul Constanța.

Citește și:

(FOTO) Consiliul Judeţean Constanţa participă la Salonul Mondial de Turism-MAP (Le Monde à Paris)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.