Transport
Transport
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a anunțat într-o postare pe Facebook, că transportorii cărora le-a fost delegată gestiunea serviciului de transport public județean de persoane au obligația de a respecta graficele stabilite, dar și capacitatea de transport a autovehiculului.

În toamna anului trecut au fost semnate contractele de delegare de gestiune a serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța.

Președintele CJC anunță că pentru cele opt grupe de trasee, stabilite în urma efectuării studiului de trafic și de oportunitate, au fost atribuite contracte transportatorilor, ca urmare a încheierii procedurilor de licitație privind delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane.

De asemenea, acesta menționează că delegarea acestui serviciu a presupus o amplă analiză ce a stat la baza stabilirii documentației necesare, a caietelor de sarcini și a regulamentului privind transportul public de persoane.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Au existat dezbateri și întâlniri cu specialiști, precum și cu reprezentanții UAT-urilor din județul Constanța, pentru a aduce această documentație în forma sa cea mai eficientă din punct de vedere al necesităților, siguranței și confortului cetățeanului, precum și al accesibilității din punct de vedere financiar”, precizează președintele CJC, Mihai Lupu.

Acesta precizează și cum va interveni Consiliul Județean Constanța, menționând că va interveni acolo unde se constată că frecvența și orarul curselor, calitatea serviciilor sau numărul stațiilor stabilite, nu corespund necesităților cetățenilor. Programul respectiv a fost proiectat în anul 2021, de către specialiști, pornind de la premisele unui transport județean și nu poate acoperi necesitățile unui transport în interiorul localităților.

Transport public județul Constanța
Transport public județul Constanța

Astfel, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, concluzionează că, problema transportului local aparține unităților administrativ-teritoriale, dar până când acestea ar putea reuși să susțină propriul transport local, vor fi realizate modificări ale graficelor, astfel încât, acestea să coreleze mai bine cu necesitățile de transport ale navetiștilor, inclusiv ale elevilor.

Foto: Ilustrativ (Arhivă), Facebook

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.