Din cele 70 de localități din județul Constanța, 11 vor fi conduse în următorii patru ani de doamne primar. O parte dintre acestea, șase la număr, s-au aflat în fruntea comunelor și în mandatul trecut. Avem însă cinci doamne care au reușit să câștige încrederea locuitorilor, fie având în spate un partid, fie din postura de independent. 

Noi sau vechi, aleșii așteaptă în perioada următoare să depună jurământul și să-și intre cu adevărat în activitate.

Primarul cu cea mai mare experiență acumulată în administrația locală realeasă pentru un nou mandat este Mariana Gâju (PSD), edilul comunei Cumpăna care a câștigat pe 27 septembrie al șaselea mandat. Mariana Gâju a primit 3.866 de voturi din cele 5983 valabil exprimate, însemnând 64,61 %.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Și la Grădina, locuitorii au mers pe mâna singurului candidat înscris în cursă, Gabriela Iacobici (PSD) care a obținut 492 de voturi din totalul celor 515 persoane care s-au prezentat la vot.

 

Ancuța Belu (PNL), primarul în funcție al comunei Mihail Kogălniceanu a câștigat cel de-al treilea mandat de edil, obținând 2.992 de voturi din totalul celor 4.347 valabil exprimate, reprezentând 68,82 %.

 

Și la Saraiu, locuitorii și-au ales același primar, Dorinela Irimia (PSD) obținând cel de-al treilea mandat de primar cu 601 de voturi din totalul celor 718 de voturi valabil exprimate adică 83,70 %.

Cicilia Șerbănescu (PNL) a câștigat cel de-al doilea mandat de primar al comunei Adamclisi cu 624 de voturi din totalul celor 1317 valabil exprimate adică 47,38 %.

Și primarul din Bărăganu, Magdalena Neague (PSD) a câștigat un nou mandat pentru următorii patru. A reușit să obțină 445 de voturi din cele 804 valabil exprimate reprezentând 55,34 %. „Nu este mai greu să fii primar femeie, e mai ușor pentru că o femeie este mai bine organizată, știe cum să-și ducă la îndeplinire sarcinile”, ne-a spus edilul comunei Bărăganu.

Cinci doamne au reușit să le smulgă din mână mandatele de primari în cinci comune din județul Constanța. Este vorba despre Gârliciu, Ion Corvin, Oltina, Târgușor și Peștera.

Anica Tufă este noul primar al comunei Gârliciu, comună condusă în mandatul 2016 – 2020 de PSD-istul Constantin Ciompoiașu. A fost consilier local și deține în prezent funcția de director al Școlii Gimnaziale „Dumitru Gavrilescu”.

A obținut 461 de voturi din totalul celor 895 valabil exprimate, reprezentând 51,50 %.

Ștefania Cealera (PSD) este cea mai tânără câștigătoare a unui nou mandat de primar în județul Constanța. După ce în 2016 a pierdut la câteva procente mandatul de primar în fața lui Gheorghe Chirciu – 51,86% la 48,13%, iată că anul 2020 și-a luat revanșa. A obținut 661 de voturi din totalul celor 1.221, reprezentând 54,13 %.

Mădălina Negru (PSD) este noul primar al comunei Târgușor. A reușit să obțină 391 din voturile cetățenilor comunei, cu 74 mai multe voturi decât primarul în funcție, Viorel Petre (PNL).

Candidatul independent la Primăria Comunei Peștera, Nicoleta Vrabie, a câștigat mandatul de primar al localității cu 821 de voturi reprezentând 60,01 % din totalul voturilor valabil exprimate. Fostul primar, Marius Liviu Petre nu a mai candidat pentru un nou mandat, preferând să-și continue activitatea didactică.

Tudorița Floros (PNL) este noul primar al localității Ion Corvin care a reușit să câștige mandatul în fața fostului edil, tot femeie, Marcela Rădulescu, la o diferență de mai mult de 100 de voturi. Noul primar a obținut 46,66 % din sufragii.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar