Comuna Peștera
Comuna Peștera
Autoritățile locale din Peștera s-au aflat, zilele acestea, într-o situație foarte dificilă. Locuitorii comunei nu au mai beneficiat de apă la robinete din cauza datoriilor acumulate la energie electrică, consecință a neplății facturilor de către populație. Mai exact, este vorba despre energia electrică consumată pentru folosirea pompelor de apă din satele comunei. 

În urma apelurilor administrației publice locale către cetățenii comunei s-a reușit plata a jumătate din suma restantă de plată, rămânând la acest moment aproximativ 30.000 de lei de achitat. Factura neplătită din baza căreia compania de energie electrică a efectuat debranșarea ajungea la aproape 80.000 de lei.

„De serviciul de furnizare a apei se ocupă Serviciul Public de Apă al comunei Peștera, care se autofinanțează. Astfel, pentru funcționarea celor trei pompe de apă, este nevoie că acestea să fie acționate electric. SPA Peștera a luat măsurile necesare, citind apometrele, emitând facturi către populație, emitând înștiințări și somații de plată, a organizat întâlniri cu grupuri de cetățeni care înregistrau debite consistente, luându-le angajamente de plata, însă tot  cetățenii, le-au ignorat. Din acest motiv pompele de apă ale SPA Peștera, au fost deconectate de la rețeaua electrică! După o acțiune de amploare, după ce mulți dintre dvs ați conștientizat gravitatea situației, s-a colectat o suma considerabilă, și am fost reconectati!”, a precizat primarul comunei Peștera, Nicoleta Vrabie.

Cetățenii care înregistrează facturi restante sunt invitați în continuare să-și achite datoriile astfel încât energia electrică să nu fie din nou sistată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Am cerut o revizuire a facturilor din ultima lună pentru că avem un sold pe o energie electrică estimată, dar asta nu înseamnă că cetățenii nu trebuie să achite în continuare facturile”, a mai spus primarul comunei.

Autoritățile încearcă să evite pe cât posibil debranșarea fiecărui locuitor în parte care are restanțe pentru că acest lucru reprezintă un bir în plus atât pentru restanțier, dar și pentru Serviciul Public de Apă al comunei Peștera în sine.

„Facem apel la bunăvoința oamenilor și la faptul că ei conștientizează gravitatea situației în care ne-am regăsit și ne-am putea afla oricând, în acest context”, a mai spus Nicoleta Vrabie.

Citește și:

Primăria Peștera și-a premiat cetățenii majori, cuplurile care au celebrat nunta de argint și de aur și a oferit stimulente financiare familiilor cu nou născuți

Primăria Peștera: Aproape 800 de localnici primesc, în aceste zile, pachete cu alimente cu ocazia Sărbătorilor Pascale

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!