Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Manelli Impresa (Italia) a câștigat, în urma unei licitații, contractul pentru realizarea lucrărilor de extindere a Delfinariului din Constanța, contract atribuit pentru 17,64 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat la 19,1 milioane de lei, fără TVA.

Lucrările vor fi încheiate peste doi ani. La licitație au mai depus oferte Hidro Salt B 92 SRL Constanța, A.B.C. Val SRL București.

Cu sediul în Italia, Manelli Impresa activează în sectorul construcțiilor civile și industriale. Compania are o subsidiara în România, înființată în anul 2015, care a singurul ofertant pentru contractul destinat modernizării fostului cinematograf Giulești, procedură anulată pentru că oferta a fost inacceptibilă sau neconformă cu documentația.

Potrivit www.termene.ro, Manelli Impresa SRL a fost înființată în anul 2015 și desfășoară lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Fără niciun angajat în 2018, societatea raportat o cifră de afaceri de 1,6 milioane de lei, de la zero lei în 2017.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea elementelor turistice prin extinderea și dotarea la standarde europene a infrastructurii Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Mai precis, vor fi realizate lucrări de extindere a bazinului existent prin adăugarea unui bazin de 3.094 metri cubi.

Totodată, vor fi executate lucrări pentru realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil (aproximativ 8 luni/an), dar și realizarea unei suprafețe vitrate acrilice pentru creșterea activității de interacțiune cu delfinii.

Proiectul va fi finanțat prin Programul pentru dezvoltarea investițiilor în turism – Masterplanul investițiilor in turism și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții in turism, aprobat prin HG 558/2017.

Contractul de finanțare a fost semnat în prima parte a lunii august 2019.

Citește și:

Delfinariul din Constanța va fi extins. Autoritățile județene, în procedură pentru construirea unui nou acvariu

Ministrul Turismului semnează alături de președintele CJC contractul pentru extinderea Delfinariului

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar