asfaltare drumuri județene
asfaltare drumuri județene
Autoritățile constănțene întreprind, în această perioadă demersuri pentru ca două tronsoane de drumuri județene să fie reabilitate și moder vizate. Mai exact, este vorba despre DJ 226A – tronsonul DN 22/Tariverde-Cogealac și DJ 226B – tronsonul Cogealac – Grădina – Pantelimon – DN 2A/Crucea.

Pentru acest proiect, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis, în urma consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei comisiei de analiză tehnică din data de 5.04.2023 că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului și nu necesită parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată.

Lucrările de reabilitare și modernizare se vor realiza o lungime de 4,35 km pentru DJ 226A și de 29,51 km pentru DJ 226B.

Potrivit datelor cuprinse în decizia de încadrare, proiectul prinde și realizarea de casete de lărgire pentru asigurarea benzilor de încadrare și a benzilor de circulație (una pe sens).

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Având în vedere specificul zonei, se propune un sistem de scurgere a apelor format din sectiuni trapezoidale (șanturi) pereate sau de pământ pe ambele părți. Totodată se vor amenaja accesele și intrersecțiile cu podețe tubulare și podețe transversale cu deschidere minim doi metri, cu păstrarea sau înlocuirea podețelor existente.

De asemenea, se va face semnalizare rutieră orizontală și semnalizare verticală pe toată lungimea drumului. Pe fiecare parte unde este cazul se vor dispune parapeți metalici.

Proiectul cuprinde și amenajarea unor intersecții: DN2A și DN22, precum și intersecția cu DJ 225 și DJ 222. Acestea vor fi de tipul intersecții în ”T” sau cruce, păstrându-se configurația existentă.

Cele cinci poduri sunt structuri existente după cum urmează: DJ 226A – km 15+310, DJ 226B –km 29+195, DJ 226B – km19+590, DJ 226B – km 18+800 și DJ 226B – km 12+385.

Se propune reabilitarea sau înlocuirea a cinci poduri pentru traversarea văilor existente. Soluțiile constructive vor fi definitivate la faza DALI în urma recomadărilor din expertizele tehnice.

Foto: Rol Ilustrativ

Citește și:

Se modernizează șoseaua Coroana-Albești: Vezi unde mai acționează angajații Societății „Drumuri Județene Constanța”

(FOTO) Lucrările la DJ 223 B Ivrinezu Mare – Peștera, realizate de Drumuri Judeţene Constanţa SA sunt în toi

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.