Bulevardul Madrid
Bulevardul Madrid
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, în această seară, că proiectul privind amenajarea noului bulevard al Constanței, denumit Madrid, a primit finanțarea solicitată din Programul Național „Anghel Saligny”. Mai exact, din cele 62 de milioane necesare pentru construcția noii artere, 43 provin de la bugetul de stat.

Bulevardul ar fi amplasat în zona de nord a municipiului Constanța, la vest de DN2A și cartierele Tomis Plus și Boreal și va avea o lungime de 2,74 km.

Valoarea totată a obiectivului de investiții este de 62.058.582 de lei.

Construim noul Bulevard Madrid și decongestionăm traficul de pe Bd. Tomis

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Drumul Național 2A (Bd. Tomis) este frecvent blocat de traficul foarte intens, întrucât acesta reprezintă singura arteră care deserveşte zona de nord a municipiului Constanţa, respectiv cartierele Tomis Plus, Boreal, Maurer, Palazu Mare şi legătura cu oraşul Ovidiu.

Este necesară o nouă arteră care să preia fluxurile de trafic din această zonă, soluția pe care am găsit-o numindu-se Bulevardul Madrid. Noua arteră urmează să fie dezvoltată în partea de vest a cartierelor Tomis Plus și Boreal și va face legătura între str. Brest și giratoriul de la Vivo Nord. În lungime de 2,7 km, noul bulevard va dispune de 4 benzi de circulație și de trotuare.

Valoarea totală a proiectului este de 62 de milioane de lei, dintre care 43 de milioane de lei provin de la bugetul de stat, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. În prezent, lucrăm la studiul de fezabilitate al proiectului.

Zona nordică a municipiului nostru prezintă un potenţial foarte ridicat de dezvoltare urbanistică pentru construirea de imobile pentru locuinţe, complexe comerciale şi pentru diverse activităţi economice. Am convingerea că noul Bulevard Madrid va oferi o nouă dinamică de dezvoltare în această parte a orașului nostru și va avea un impact pozitiv asupra traficului din Constanța.”, a scris, în această seară, într-o postare pe pagina de Facebook, primarul Vergil Chițac.

Bulevardul Madrid
Bulevardul Madrid

Reamintim că Primăria Constanța a eliberat pe 20 decembrie, certificatul de urbanism necesar elaborării studiului de fezabilitate pentru lucrări la strada Madrid (DE 599).

Citește și:

Municipiul Constanța va avea un BULEVARD NOU. Vezi unde va fi amplasat și ce FLUXURI DE TRAFIC va prelua!

Modificări în proiectele privind înființarea Clubului Sportiv Municipal Constanța și a bulevardului Madrid

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar