Continuă demersurile pentru construirea unui parc fotovoltaic în Lumina: Primăria a lansat licitația pentru executarea lucrărilor
Administrație locală
Primăria Lumina a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația ce prevede execuția lucrărilor pentru construirea unui parc fotovoltaic 250kW, în comună, în cadrul proiectului Light „Learning to Improve the Global Health Together”.
Valoarea achiziției ajunge la suma de 1.737.834,14 lei, fără TVA și este finanțată din fonduri ale Uniunii Europene, prin Mecanismul Financiar de Granturi SEE & Norvegiene 2014 – 2021. De asemenea, durata contractului este de șapte luni.
Conform fișei de date a achiziției, lucrările care fac obiectul contractului sunt împărțite în două componente, respectiv construirea parcului fotovoltaic și racordarea la rețeaua electrică a locului de producere – parcul fotovoltaic.
Operatorii economici interesați de participarea la licitație trebuie să prezinte lista principalelor lucrări, realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, din care să rezulte că au executat lucrări similare în valoare cumulată de cel puțin 1.737.834 de lei, fără TVA, la nivelul unuia sau a mai maximum trei contracte.
Totodată, ofertanții trebuie să depună o garanție de participare în valoare de 17.378 de lei.
Ofertele pot fi depuse până în data de 14 septembrie 2023, ora 15:00, iar licitația se va desfășura în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, în data de 14 septembrie 2023, de la ora 15:00.
În cele ce urmează redăm integral fișa de date a achiziției:
Amintim că, la finalul lunii mai 2023, Primăria Lumina a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, pentru amenajarea parcului fotovoltaic, în cadrul Proiectului Light „Learning to Improve the Global Health Together”. Proiectul va fi realizat în intravilanul comunei Lumina, pe parcela A314/2/8-lot 2.
Implementarea acestui proiect va degreva autoritatea locală de o mare cheltuială pentru plata facturilor la energie electrică .
„Energia rezultată va fi folosită în interesul comunei”
„Proiectul a fost semnat cu partenerii norvegieni și presupune înființarea, pe trei hectare de teren, a unui parc de panouri fotovoltaice. Energia rezultată va fi folosită în interesul comunei: iluminat public, energie electrică instituții de învățământ”, a precizat primarul Dumitru Chiru, la finalul lunii mai.
De asemenea, parcul fotovoltaic va fi format din 555 de panouri fotovoltaice care vor produce energie regenerabilă pentru clădirile administrației publice locale a UAT Lumina și pentru iluminatul public al comunei.
Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: