Din a doua încercare. S-a atribuit contractul pentru reabilitarea și extinderea școlii nr. 1 din Poarta Albă

Primăria Poarta Albă a atribuit pe 3 aprilie contractul de „servicii de proiectare tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul „Reabilitare şi extindere şcoala generală nr.1, corp C1, corp C3, localitatea Poarta Albă, Comuna Poarta Albă, judeţul Constanţa”.

Este a doua licitație care se organizează pentru atribuirea acestui contract. La prima strigare, nicio firmă nu s-a prezentat până la data limită de depunere a ofertelor.

Contractul a fost scos la licitatie anul trecut, în luna iulie. Proiectul fusese estimat atunci la o valoare maximă de 2.467.132,79 lei, fără TVA și era finanțat de către Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Contractul de finanțare între cele două autorități a fost semnat la finele anului 2017.

La a doua încercare de a acorda acest contract, autoritățile au mărit valoarea estimată a lucrărilor până la suma de 3.233.322,69 lei. În cele din urmă, contractul a fost oferit firmei câștigătoare contra sumei de 3.003.486,99 lei, așa cum se arată în anunțul de atribuire la anunt simplificat nr. SCNA1014752, publicat pe SICAP

Contractul a fost câștigat de una din cele mai cunoscute firme de construcții, ABC Val. De altfel, societatea era, în trecut, una din cele mai “accesate” de autoritățile locale constănțene atunci când venea vorba despre diferite lucrări pe vremea fostului primar al Constanței, Radu Mazăre.

Opt firme, grupate în trei asocieri, au participat la procedura simplificată de achiziţie a Primăriei Poarta Albă.

Mai exact, este vorba despre asocierea Star Pro Center SRL- Consorzio Stabile EBG, asocierea Hestia Construcţii Montaj SRL- Vladia Prest SRL şi asocierea câştigătoare, liderul ABC Val SRL – Bell BAU SRL Constanţa – Propramm SRL din Râmnicu Vâlcea – Tra Procons SRL Constanţa.

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, ne-a declarat că la acest moment se lucrează la proiectul tehnic urmând ca lucrările efective să fie demarate imediat ce se va încheia anul școlar în curs, după 15 iunie.

“Este cel de-al treilea corp de la Școala Generală nr. 1 care se va construi. Corpul C2 a fost reabilitat și extins, acum este funcțional și îndeplinește toate standardele. Având copii foarte mulți avem nevoie de mai mult spațiu. În urma acestor lucrări se va face o reabilitare a corpului C1 și o extindere cu încă patru săli de clasă (Corpul C3)”, spune primarul Vasile Delicoti.

Între cele două corpuri de clădire se are în vedere construirea unui amfiteatru pentru perioada de vară, acolo unde se vor desfășura serbările și alte spectacole. La școala din Poarta Albă învață anual în jur de 560 de copii.

Contractul presupune elaborare proiectului tehnic, a detaliilor de executie, a caietelor de sarcini, elaborarea documentației tehnice necesare autorizației de construcție și asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul derulării investiției, precum si execuția lucrarilor. Valoare totală a contractului va fi împărțită astfel: Obținerea de avize, acorduri și autorizatii – 2.100,84 lei fără TVA, Proiect tehnic și detalii de execuție – 66.377,31 lei fără TVA, Asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de executie a lucrărilor – 10.800 lei fără TVA, Cheltuieli pentru investiția de bază – Constructii si instalatii: 2881941,18 lei fără TVA, Montaj utilaje echipamente tehnologice și funcționale – 50.559,66 lei fără TVA, Utilaje și echipamente tehnologice funcționale care necesită montaj – 205.798,32 lei fără TVA, Organizare de santier – 15.745,38 lei fără TVA.

Citește și:

31 km de asfalt și fonduri de zece milioane de euro atrase pentru comuna Poarta Albă. 2019 este anul finalizării proiectelor importante pentru comunitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.