Parc Ștefăniță Vodă Constanța
Parc Ștefăniță Vodă Constanța
City managerul Constanței, Felicia Ovanesian, a postat, în cursul zilei de ieri, câteva imagini cu viitorul parc din municipiul Constanța ce va fi amenajat pe locul fostelor Galerii Soveja.

„Imagini în premieră despre cum ne dorim să arate viitorul Parc Ștefăniță Vodă!

Ca să știți că n-am uitat, că se lucrează la documentații și că în niciun caz nu va fi lucru de mântuială.

Mulțumim pentru răbdare, ne dă ocazia să facem lucrurile trainic.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sfârșit de săptămână cu multe bucurii!”, a scris city managerul Constanței pe pagina sa de socializare atașând mai multe fotografii cu proiectul.

În octombrie 2021, în urma rezultatelor unui chestionar, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța atransmis că în zona fostelor Galerii Soveja ar fi amenajat un parc, zona fiind una săracă în spații verzi și spații de relaxare.

Amplasamentul viitorului parc Soveja are o suprafață de 5.250 mp și se află pe spațiul fostului bazar Ștefăniță Vodă.

Odată cu amenajarea noului parc se va reconfigura și circulația în zonă, pe bulevardul Soveja, la intersecție cu strada Ștefăniță Vodă.

În luna august 2022, Primăria Constanța a achiziționat serviciul de elaborare a documentației tehnico economice necesare reconfigurării circulației pe bulevardul Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă și amenajării peisagistice a spațiului public viitorului parc Soveja de la o firmă care a colaborat cu marile orașe ale țării. Durata contracului este de nouă luni, cu posibilitatea prelungirii cu acordul ambelor părți, prin act adițional, în funcție de durata de execuție a lucrărilor.

Societatea Agorapolis SRL a fost înfiinţată în 2015, are ca domeniu de activitate arhitectură, fiind administrată și deținută de Mihaela Pusnava, de profesie urbanist, absolventă a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, dar și a a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării

În 2011, Mihaela Pusnava a fondat Asociația Română a Tinerilor Arhitecți, căreia i s-a alăturat primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Acesta își dorea să facă din oraș Capitala Culturală Europeană în 2021.

Tânăra constănțeancă s-a remarcat prin activitatea sa la Primăria Baia Mare, candidând chiar și pentru Consiliul Local Baia Mare în vara lui 2016, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. Formaţiunea l-a ajutat pe fostul liberal Cătălin Cherecheş să câştige încă un mandat de primar în Baia Mare, chiar în timp ce se afla în închisoare.

Agorapolis, un business care contribuie la dezvoltarea oraşelor smart (inteligente) prin proiectare urbană, realizează planuri urbanis­tice zonale şi generale pentru mari localităţi din ţară.

Compania lucrează cu Sibiu, Baia Mare, Satu Mare și Timişoara, iar în trecut a mai colaborat şi cu Râmnicu Vâlcea şi Bucureştiul.

Citește și:

Constănțenii își doresc un PARC în locul Bazarului Ștefăniță Vodă

Va fi întocmit SF-ul pentru reconfigurarea circulației în zona fostului bazar Ștefăniță Vodă și amenajarea Parcului Soveja. O veche colaboratoare a Primăriei a primit contractul

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.