La acest moment, în sala Remus Opreanu din cadrul Palatului administrativ are loc ședința festivă a Consiliului Local al municipiului Constanța și semnarea unei declarații comune de către primarii orașelor Constanța și Odesa privind continuarea și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Constanța și Odesa. 

În perioada 12-14 iulie 2021, o delegație oficială a orașului Odesa, Ucraina, condusă de primarul Gennadiy Trukhanov, efectuează o vizită în municipiul Constanța, la invitația primarului Vergil Chițac, pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la semnarea Memorandumului de Intenție privind cooperarea între orașele înfrățite Constanța și Odesa.

 

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Sunt recunoscător pentru semnarea acestui memorandum pentru că diplomația unește comunitățile. Semnarea declarației nu este doar ceva formal, este un lucru serios și va fi completata cu un plan de lucru care va fi prezentat comunităților nostre. De altfel, acest plan deja se implementează. Noi am mai fost la Constanța și am studiat dezvoltarea orașului. Trebuie sa vorbim despre ecologie pentru că Dunărea, care unește statele nostre are nevoie de o atenție specială. Avem și alte relații de parteneriat cum ar fi Istanbul, Geneva…. În acest sens, inițiez o invitație a primarilor orașelor cu care avem înfrățiri, la Odesa. În Ucraina, de exemplu, am inițiat o întâlnire a primarilor porturi din Ucraina. Pentru noi reprezinta un interes experienta dumneavoastră colaborarea cu Portul și alte întreprinderi de stat. Avem nevoie de a coopera împreună. În zilele următoare avem la Odesa deschiderea unui aeroport în oraș”, a declarat primarul orașului Odesa.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar