Dragobete - Cumpăna 2023
Dragobete - Cumpăna 2023
Sala Casei de Cultură din Cumpăna a fost neîncăpătoare seara trecută, când îndrăgostiți de toate vârstele și iubitori de cultură au celebrat împreună Dragobetele, sărbătoare iubirii la români. La invitația Primăriei și a Consiliului Local al comunei Cumpăna, studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, specializarea Artele Spectacolului, clasa prof. univ. dr. Daniela Vitcu, au pus în scenă spectacolul „Cerere în căsătorie” și „Ursul” de A. P. Cehov, regizat de Tania Filip, bucurându-se de un real succes.

Zeci de locuitori ai comunei Cumpăna au ales să petreacă după-amiaza zilei de 24 februarie 2023 în sala mare a Casei de Cultură din comuna Cumpăna, răspunzând astfel invitației Primăriei de a fi spectatorii evenimentului  “Dragobetele – Sărbătoarea iubirii la români”, realizat în parteneriat cu Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța și în colaborare cu Centrul de cercetare științifică și creație artistică „Euxin”.

Timp de o oră, studenții Roberto Savu, Gabriel Roșu, Alexandra Babă, Georgiana Oancea, Ingryd Segher, Romulus Samfiroiu, Sorina Toma, Alexandra Turcin, Lucian Prasti și Octavian Mateiciuc au pus în scenă un spectacol-coupè – „Cerere în căsătorie” și „Ursul”, “Cerere în căsătorie” și “Ursul” de A.P. Cehov, în regia Taniei Filip.

Prestația tinerilor a fost apreciată de publicul din Cumpăna cu aplauze îndelungi.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În deschiderea evenimentului, primarul Mariana Gâju a declarat că astfel și-a dorit să le arate locuitorilor comunei Cumpăna, încă o dată, dragostea, iubirea, dar mai ales respectul, oferindu-le un spectacol despre iubire.

„Cel mai mult îmi doresc să demonstrăm acestor oameni cu care noi conviețuim în localitatea noastră, cu lucruri bune, dar și mai puțin bune, cât de mult îi respectăm și că le dorim din tot sufletul să aibă, în această zi care reprezintă dragostea împărtășită – căci Dragobetele aceasta înseamnă – sufletul și inima învăluite în iubire, în sănătate, în dragoste, dar cel mai mult le dorim să aibă încredere, ca adevărați români, să demonstreze că sunt români, având ca principii credința, speranța și iubirea. Iubirea de aproape, adică familia restrânsă, dar și familia mare a comunei Cumpăna, care are peste 20.000 de locuitori”, a declarat primarul Cumpenei.

Primarul Mariana Gâju ne-a împărtășit secretul unei căsnicii reușite și longevive, domnia sai urmând a împlini anul acesta 43 de ani de căsătorie.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.