Ziua Unirii Principatelor - Cumpăna 2023
Ziua Unirii Principatelor - Cumpăna 2023
La fel ca în fiecare an, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna au organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Cu mic, cu mare, cetățenii comunei Cumpăna, s-au adunat în centrul comunei pentru a participa la cele trei ceremonii pe care autoritățile locale le-au organizat cu prilejul Zilei Unirii Principatelor.

Manifestările au debutat cu depunerea unei coroanei de flori la Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, situat lângă Biserica Sfânta Maria.Depunere coroană de flori monument Cumpăna - 24 ianuarie 2023

Depunere coroană de flori - 24 ianuarie 2023 - Cumpăna

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Depunere coroană de flori – 24 ianuarie 2023 – CumpănaReprezentanții autorității locale au depus ulterior o coroană de flori și la Monumentul „Memorialul Eroilor”.

În jurul prânzului, în fața Primăriei, a avut loc cel de-al treilea moment dedicat celebrării aceastei zile de o importanță istorică aparte pentru poporul român care a debutat cu intonarea imnului de stat, o slujbă oficiată de preoții de la bisericile din localitate, dar și de depuneri de coroane de flori la monumentele din centrul localității.

La Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial au depus coroane de flori primarul Mariana Gâju, reprezentanții Organizației Locale PSD Cumpăna, reprezentanții Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Constanța.

De asemenea, la Monumentul Veteranilor, aflat în apropiere au depus coroane de flori reprezentanțiii Liceului „Nicolae Dumitrescuˮ Cumpăna și ai Grădinițelor „Sfânta Mariaˮ, „Florilorˮ, „Paradisul Copiilorˮ, respectiv Dinculescu Mihaela, Timofte Nicoleta și Manuela Nicola.

Evenimentele dedicate acestei sărbători au continuat în sala Casei de Cultură din Cumpăna, unde s-a desfășurat un frumos spectacol tematic de dansuri, cântece și literatură, pregătit de elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu”, alături de preșcolarii Grădiniței „Florilor” și „Paradisul Copiilor” și Ansamblul Folcloric „Mugurașii Cumpenei” însoțit de soliștii vocali Elena Iordan, Andreea Scurtu și Cristina Slujitoru.

Lucrări realizate de elevii comunei Cumpăna de Ziua Unirii Principatelor
Lucrări realizate de elevii comunei Cumpăna de Ziua Unirii Principatelor
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.