În week-end-ul ce a trecut reprezentanți ai adiministrației publice locale din Cumpăna, la inițiativa primarului Mariana Gâju, au organizat o sedință de lucru la care au fost invitați toți crescătorii de animale și gospodinele din localitate.

La întâlnire, alături de reprezentanții administrației publice locale, au mai fost prezenți deputatul UDMR de Constanța, Istvan Antal și profesorul Mamut Eden de la Universitatea ”Ovidius” Constanța.
Scopul întâlnirii a fost găsirea unor soluții, în vederea constituirii a două asociații rurale, care își vor desfașura activitatea în Cumpăna. Este vorba despre Asociația fermierilor din sectorul zootehnic Cumpăna și despre Asociația gospodinelor din comuna Cumpăna.
Primăria va accesa fonduri necesare înființării unei platforme de sacrificare autorizate și a unor centre de procesare a laptelui și a cărnii. 


Pentru gospodinele membre ale asociației, va fi construită și utilată „Bucătări Comunală” unde acestea vor beneficia de cele mai bune condiții pentru realizarea de produse specifice zonei.
Renumitele produse tradiționale ce vor fi realizate la Cumpăna, precum Plăcinta Dobrogeană și cele realizate de gospodinele aparținând comunității musulmane (suberec, baclavale, sarailie, etc) vor fi înregistrate că marcă „ Produs Cumpăna” la OSIM.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.