De 1 Decembrie, când sărbătorim Ziua Națională a României, este cel mai bun moment să ne aducem aminte că trăim într-o țară liberă, datorită înaintașilor noștri care s-au jertfit cu prețul vieții pentru acest ideal.

Fiecare comunitate în parte încearcă în această zi să trezească în sufletele membrilor săi compasiune și să aducă în prim plan sacrificiul înaintașilor. Autoritățile locale organizează în toată țara evenimente speciale în această zi, o zi de mândrie pentru români, o zi a bucuriei că suntem liberi.

Și autoritările locale din comuna Aliman, la inițiativa primarului George Nicola și a Consiliului Local au decis să sărbătorească această zi importantă pentru români.

Au făcut economii pe tot parcursul anului, au tăiat de pe lista evenimentelor sărbătorirea Zilei Comunei, care avea loc la început de toamnă, tocmai pentru a avea bugetul necesar evenimentului de 1 Decembrie.

Astfel, mâine, de la ora 12.00, locuitorii din Vlahii, Dunăreni, Aliman și Floriile, dar și cei din comunele alăturate sunt așteptați să participe în număr cât mai mare la sărbătoarea dedicată zilei de 1 Decembrie.

“Ducem tradiția mai departe. Tradițiile și istoria locului ne fac să fim mândri de comuna noastră. Suntem mândri de ceea ce au clădit înaintașii noștri prin iubire și devotament față de popor, muncă temeinică și jertfă. În aceste momente de întâlnire cu istoria națională, aducem eroilor neamului, cu bucurie, omagiile și recunoștința noastră. Am făcut tot ce ne-a stat în putință ca să cinstim cum se cuvine această zi deosebită, ziua tuturor românilor. Am pregătit sute de porții de fasole pentru localnicii comunei și îi așteptăm de la ora 12.00 vizavi de Vinalcool Aliman”, le-a transmis primarul comunei Aliman, Nicola George, membrilor comunității sale. De asemenea, nu va lipsi nici vinul fiert care va fi servit celor care vor participa la eveniment.

Pe lângă ansamblurile de cântece și jocuri populare românești și ale celorlalte comuniți din Dobrogea care vor avea reprezentanții în fața localnicilor, autoritățile locale au chemat și  cântărețe de muzică populară îndrăgite, Emilia Ghinescu și Elena Chirică.

De asemenea, primarul George Nicola le transmite localnicilor că vor fi și focuri de tabără, tocmai pentru că meteorologii au anunțat temperaturi scăzute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.