Contractul referitor la “Alimentarea cu apă a localității Bărăganu și reabilitare alimentare cu apă a localității Lanurile” se apropie de final. În scurt timp se va face recepția lucrărilor. 

“Zilele trecute a fost montat transformatorul, pompele de apă au fost atașate, de asemenea și contorul. Toate lucrările au fost făcute în aceeași zi. În perioada următoare urmează să se facă recepția finală a lucrărilor”, ne-a precizat primarul comunei, Magdalena Neague.

Solicitarea de racordare la alimentarea cu energie a fost depusă în luna decembrie 2020, însă abia pe 19 februarie 2021 echipele ENEL Distribuție Dobrogea au venit în teren pentru efectuarea lucrării.

După finalizarea acestei investiții, 2.000 de locuitori ai comunei Bărăganu vor beneficia de serviciul de alimentare cu apă potabilă adus la standarde actuale.

Autoritățile locale din Bărăganu au depus eforturi mari pentru ca proiectul să se finalizeze după ce fusese blocat din lipsă de fonduri a constructorului.

Contractul legat de “Alimentarea cu apă a localității Bărăganu și reabilitare alimentare cu apă a localității Lanurile” s-a realizat cu fonduri alocate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Cu aceste fonduri de la Guvern, autoritățile locale ale comunei Bărăganu au avut de realizat căminele de apă și puțurile, atât în localitatea Lanurile cât și în localitatea Bărăganu.

Citește și:

Taxele și impozitele locale în comuna Bărăganu rămân neschimbate în 2021

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar