La aproape două luni de la demararea lucrărilor de asfaltare a celor 12 kilometri de drumuri din comuna Aliman ritmul de lucru este unul bun, ne-a spus primarul localității, George Nicola. Zilele acestea se urmează să vină mașinile cu piatră care pregătesc fundația căii rutiere pentru turnarea asfaltului în satul Aliman. 

Muncitorii profită de vremea caldă de toamnă care le permite să meargă mai repede cu lucrările pentru a recupera timpul pierdut atunci când în zonă a plouat.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

După ce s-au realizat lucrările de asfaltare în satul Dunăreni, acum se pregăresc cei 2,6 kilometri de drumuri din Aliman pentru a se turna asfaltul: se sapă în adâncimea drumului cu utilaje, se pregătește fundația iar în acest zile urmează să vină camioanele cu piatră.

De asemenea, se lucrează concomitent și la rigolele de preluare a apei pluviale din ambele părți ale drumului, la podețele de peste șanțuri, care oferă acces în curțile oamenilor și acostamentele laterale.

În total, la finalul proiectului vor fi asfaltați 12,6 kilometri în Aliman, Dunareni și satul Vlahi, dintre care jumătate sunt în Dunăreni – 6 kilometri.

Contractul de asfaltare, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul Programul Național de Dezvoltare Locală II a fost semnat în luna martie 2018 și are o valoare de 5,5 milioane de euro.

S-a dat drumul la lucrările la dispensarul din Aliman 

De asemenea, după obținerea unor avize necesare, s-a dat startul modernizării și reabilitării dispensarului din satul Aliman, o clădire care nu a mai beneficiat de reparații de 20 de ani.

Deservind aproape 3.000 de pacienți de pe raza întregii comune, dispensarul din Aliman se află într-o stare de deteriorare accentuată.

Drept pentru care primarul Nicola George și-a propus încă de la începutul acestui an reabilitarea acestuia, chiar dacă banii sunt puțini și nevoile sunt multe. “Dispensarul se află într-o stare avansată de degradare, sunt infiltrații și nu ne mai putea prinde încă un sezon rece fără să intervenim. Am reușit să strângem ceva bani, prin economii la bugetul local, dar și cu ceva ajutor de la Consiliul Județean”, ne-a spus primarul George Nicola.