Edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a declarat astăzi, după ce ședința de îndată a Consiliului Local nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum, că „Medgidia este pe care să piardă un proiect în valoare de două milioane de euro, din care municipiul Medgidia beneficiază de 500.000 de euro”. Valentin Vrabie nu înțelege motivația consilierilor, mai ales că este vorba despre atragerea de fonduri nerambursabile.

Consilierii locali din Medgidia nu au fost prezenți astăzi la ședința de îndată convocată de primarul Valentin Vrabie pentru votarea unei modificări la un proiect de hotărâre deja adoptat. Acesta privește un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă.

Mai exact este vorba despre modificarea si completarea HCL nr.156/19.10.2017 privind aprobarea proiectului „Culture Eternity” finanţat prin Romănia – Bulgaria Cross – Border Cooperation Operational Programme, în parteneriat cu Primăria oraşului Elena – Bulgaria, precum şi a contribuţiei unității administrative, în valoare de 2% din bugetul proiectului.

Municipiul Medgidia a depus în data de 22.10.2017, alături de primăria orașului Elena, Regiunea Veliko Tărnovo (Bulgaria), în cadrul programului Romania-Blgaria Cross-Border Cooperation Operational Programme 2014-2020, Axa Prioritară 2 – O Regiune Verde, Obiectiv Specific „Îmbunătățirea utilizării durabile a resurselor și patrimoniului natural și a patrimoniului Cultural”, Proiectul „Culture Eternity”. Scopul proiectului vizează creșterea interesului transfrontalier și a patrimoniului cultural al celor doi parteneri.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Consilierii sunt obligați, sunt responsabili și datori electoratului care i-a votat”

După ce s-a constatat faptul că nu s-a întrunit cvorumul pentru derularea ședinței de Consiliu Local, dezamăgit, edilul Medgidiei, Valentin Vrabie, a încercat să găsească o explicație pentru lipsa consilierilor care au ales să nu participe astăzi la această ședință. „Situația în care s-a desfășurat această ședință de îndată justifică clar urgența acestui proiect referitor la clarificarea unei situații privind un proiect transfrontalier derulat în parteneriat cu orașul Elena. Un proiect de 2 milioane de euro, în care și noi suntem parteneri și beneficiem de 500.000 de euro. Domnii consilieri nu trebuiau decât să vină și să ridice mânuța pentru că doi ani de zile s-a lucrat la acest proiect. Au muncit la el sutele de funcționari pe care domnii consilieri îi hulesc și îi tratează ca niște oameni de rangul trei. După cum ați văzut când au fost proiectul și nevoia RAJA, toți conslierii, slujile domnului Stroe și ai RAJA, PNL, PSD, ALDE, Mișcarea Pentru Medgidia, toți au fost la vot: au suplimentat ordinea de zi, au introdus două proiecte pe ordinea de zi, fără avize de legalitate și le-au și votat și au dat cu titlu gratuit bunuri ale orașului Medgidia. Acum, când aducem bani și nu facem datorii așa cum făceau domnii care au condus înainte Medgidia,  nici nu au avut bunul simț să vină să participe la ședință. Consilierii sunt plătiți pentru a participa la ședințele de consiliu, sunt obligați, sunt responsabili și datori electoratului care i-a votat. Pentru toate materialele care vin pe ordinea de zi a Consiliului Local se muncește enorm, iar ei prin încercarea de a le găsi tot felul de nereguli în documentațiile lor, doresc să-i umilească pe oamenii care chiar sunt profesioniști în Medgidia. Dovada e clară. În aproape doi ani am reușit să realizăm 38 de proiecte în valoare de 100 de milioane de euro. În această țară, nimeni nu are această performanță”, spune primarul Medgidiei.

Dată fiind această situație, administrația locală va anunța instituția de finanțare despre ceea ce s-a întâmplat, despre faptul că nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru votarea proiectului, care presupunea răspunsul la o clarificare foarte simplă, după cum afirmă edilul Medgidiei. „Eu nu mă mir dacă vom pierde și acești bani. Domnii consilieri nu au fost de acord să angajăm un avocat, să salvăm Medgidia de la a plăti șapte milioane de euro. Aceștia sunt consilierii de la Medgidia. După ce au făcut datorii până în 2030, dăm și la RAJA și pământurile și sufletele. Sunt niște nimeni, niște paraziți ai municipiului Medgidia. Eu aș vrea să aibă discuții cu electoratul și atunci când vin la ședințele de Consiliu Local să aibă aici rezultatul discuției cu cetățeanul”, mai adaugă primarul.

Citește și: https://ziarulamprenta.ro/stirile-zilei/dezvoltarea-municipiului-medgidia-blocata-de-13-consilieri-locali/9322/

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.