Astăzi, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Medgidia, edilul Valentin Vrabie a semnat, alături de echipa care se va ocupa de realizarea proiectului, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferent proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Medgidia, Str. Ion Creangă, Nr.18, LOT 1, Medgidia, Județul Constanța”, cod SMIS 115629.

”Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cel mai important obiectiv al municipiului nostru și mă bucur că după multe proceduri complicate și hățișuri birocratice pe care le-am depășit am ajuns și la momentul important de începere a lucrărilor de reabilitare a unității sanitare. Mulțumesc echipei care a depus numeroase eforturi pentru ca această unitate sanitară să ne poată oferi tuturor servicii medicale competitive și vă asigur că Spitalul Municipal Medgidia va deveni un reper al sistemului sanitar dobrogean!” a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Proiectul privind reabiliarea Spitalului Municipal Medgidia, cu o valoare de 16.978.187,84 lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și vizează lucrări care vor fi executate într-o perioadă de 22 de luni, la clădirea Corp Spital și Clădirea Corp Centrală Termică.

Dintre lucrările care se vor efectua la unitatea spitalicească din municipiul Medgidia se numără izolarea termică a pereţilor exteriori, izolarea termică a soclului, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă, termo-hidroizolarea acoperişului tip terasă, izolarea termică a planşeului peste subsol, înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a agentului termic pentru încălzire și pentru apă caldă de consum, instalarea sistemelor alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, reabilitare/modernizare a instalaţiei de iluminat în clădiri, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă, reparare finisaje interioare și exterioare, reabilitare trotuare de protecție, înlocuire instalație de distribuție a apei reci, înlocuirea colectoarelor de canalizare pluvială și menajeră, executare rampă de acces pentru persoane cu dizabilități, procurare și montare lifturi și modernizarea instalației de paratrăznet.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

La rândul său, managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu, a precizat că se simte onorat pentru faptul că pentru administrația publică locală, spitalul este cel mai important obiectiv al comunității. „Îi mulțumesc pentru asta, dar și pentru faptul că ne acordă atenția cuvenită și este un căpitan de echipă bun, care a condus echipa către acest rezultat – finanțarea acestui proiect important și cel valoros în același timp – 3,6 milioane de euro. Aici se vor face lucru importante pentru securitatea, siguranța și confortul pacienților”.

”Ne bucurăm că a câștigat un constructor cu experiență. Sperăm că această lucrare pe care o faceți aici să fie cea mai importantă lucrare pe care o faceți aici să fie cea mai bună dintre toate pe care le-ați făcut dumneavoastră”, i-a spus primarul Valentin Vrabie constructorului. Acestala rândul său, a confirmat că va face tot posibilul pentru  acest lucru  se concretizeze.

Spitalul Municipal Medgidia reprezintă cea mai importantă unitate sanitară situată în inima Dobrogei, care deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de pacienți, atât din municipiul Medgidia cât și din comunele din întreaga zonă. Pentru a putea asigura pacienților condiţii de spitalizare, aparatură medicală şi servicii la cele mai înalte standarde europene, echipa managerială a Spitalului Municipal Medgidia alături de reprezentanții Primăriei municipiului Medgidia au accesat până în acest moment fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Aceste fonduri vizează renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia – peste 2 milioane de  euro, reabilitarea blocului materno-fetal, 500.000 dolari, reabilitarea unității sanitare – 3,6 milioane de euro, dotare cu aparatură medicală ultramodernă – 3 milioane de euro.

Citește și:

Dotări noi la Spitalul Municipal Medgidia: sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație

O nouă investiție la Spitalul Municipal Medgidia. Blocul maternofetal intră în reparații capitale

S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea Spitalului Municipal Medgidia

Aparatură nouă la Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia donată de Salvați Copiii România

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.