Pachete cu cărți oferite profesorilor din Ovidiu
Pachete cu cărți oferite profesorilor din Ovidiu
Astăzi, 20 martie, de Ziua poetului Publius Ovidius Naso, autoritățile locale din orașul Ovidiu au oferit unui număr de 133 de cadre didactice pachete cu cărți în valoare, fiecare, de 400 de lei. 

Inițiativa, demarată de primarul George Scupra în anul 2021, denumită sugestiv „Ovidiu – prețuiește educația” vine în ajutorul tuturor profesorilor din școlile și grădinițele de pe raza orașului Ovidiu. Aceștia primesc un pachet de cărți și materiale didactice în valoare de 400 de lei, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte, dar nu numai. Anul acesta au fost distribuite profesorilor 14 tipuri de pachete de cărți.

„Încă din 2021 am considerat că ar fi potrivit să cumpărăm cărți pentru toți profesorii din orașul nostru, le-am primit vineri, le distribuim astăzi. Suma pe care am propus-o noi în 2021 a fost de 300 de lei, dar, pentru că între timp prețurile au crescut, am discutat în Consiliul Local și am aprobat suma de 400 de lei.

Efortul bugetar este binevenit pentru că este vorba despre cărți care sunt necesare cadrelor didactice, în mod general pentru dezvoltarea personală, nu neapărat sunt cărți specifice în funcție de domeniul fiecărui profesor. Proiectul poate și va fi îmbunătățit”, a declarat pentru Ziarul Amprenta, în cadrrul unui interviu, primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De ziua poetului Ovidiu, elevii cercului de Artă Teatrală a Centrului Cultural „Elena Roizen” au adus pe scenă momente din viața și opera poetului al cărui nume îl poartă cu mândrie orașul.

Publius Ovidius Naso, care s-a născut pe 20 martie, 43 î.Hr., Sulmo, azi Sulmona, provincia Aquila a Republicii Romane și decedat în anul 17 d.Hr., Tomis, azi Constanța, provincia Sciția Mică a Imperiului Roman) a fost un poet roman, cunoscut în română sub numele de Ovidiu.

Citește și:

Profesorii din Ovidiu vor primi bani pentru cărți, la inițiațiva primarului George Scupra

Locuitorii din Ovidiu își comemorează patronul spiritual. Este singurul oraș din lume care poartă numele poetului latin

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.