Administrația locală din Cuza Vodă își dorește în acest an implementarea a două proiecte importante pentru comună, demarate în 2017 și 2018, ale căror proceduri au fost întârziate din motive care nu au ținut de administrația locală. Însă și alte lucrări sunt pe agendă pentru noul an.

Proiectul construcției grădiniței cu program prelungit din Cuza Vodă a fost din nou scos la licitație pentu a treia oară în ultima jumătate de an. La primele două licitații, niciun ofertant nu s-a arătat interesat să construiască. Se pare că motivul ar fi fost legat de suma prea mică alocată pentru construcția pe fiecare metru pătrat. Autoritățile locale speră ca de această dată, la cea de-a treia strigare, prețul de 520 de euro pe metru pătrat să atragă constructorii. Termenul dat de primarul comunei, Viorel Dulgheru prima dată când a fost demarată procedura de licitație se va decala, în aceste condiții, cu cel puțin șase luni.

Un alt proiect important pentru localitate demarat de autorități încă din 2017 este cel privind proiectul de modernizare străzi şi drumuri comunale ADI Valea Dropiei, unde lider este comuna Tortoman, dar proiectul este făcut pentru trei localități – Tortoman, Cuza Vodă și Nicolae Bălcescu.

Din valoarea totală a proiectului – 13.664.389 de lei, doar pentru Cuza Vodă este necesară suma de peste 4 milioane de lei, pentru că are cei mai mulți kilometri de drumuri care ar urma să fie reabilitați. Proiectul cuprinde în total 22,8 kilometri de drumuri care necesită asfaltare, dintre care aproape 8,5 kilometri sunt pe raza localității Cuza Vodă. Sunt vizate străzile Arțarului, Migdalului, Teiului, Lalelelor, Frasinului, Câmpului și Medgidiei, dar și Drumul Comunal DC 58, în extravilanul localității, către Dorobanțu Sat.

“În cursul acestei săptămâni ne-am întâlnit în cadrul ADI Valea-Dropiei și am discutat despre proiectul cu asfaltare. Abia acum s-au terminat documentele, iar consultantul urmează să încarce în SEAP această lucrare. Se va face într-o singură tranșă, ca și un singur tronson, nu pe 3-4 tronsoane așa cum se discutase anterior”, ne-a spus primarul comunei Cuza Vodă, Viorel Dulgheru.

De asemenea, de la începutul anului, autoritățile locale au inițiat procedura de consultare a opiniei publice în vederea aducerii de gaze naturale în comună. “Acesta este proiectul pe care sperăm ca anul acesta să îl demarăm și să facem primii pași, studiul de fezabilitate și proiectul tehnic. Solicitări există, peste 100 de abonați. În primul rând sunt instituțiile publice care trebuie să fie racordate”, a mai spus primarul.

Lucrări la extinderea sistemului de canalizare

De asemenea, autoritățile locale din Cuza Vodă au scos la licitație, în luna ianuarie, un proiect deosebit de important pentru comunitatea locală. Mai exact este vorba despre execuția de lucrări de extindere a sistemelor de canalizare și a stațiilor de epurare a apelor uzate în cadrul proiectului “Extindere sistem de canalizare ape uzate menajere în localitatea Cuza Vodă, comună Cuza Vodă, județul Constanța”.

Primarul comunei Cuza Vodă, Viorel Dulgheru, a semnat, la mijlocul lunii iulie a anului trecut contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de canalizare și ape uzate în comuna sa. Proiectul de un milion de euro este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale.

La jumătate de ani distanță, după multă muncă, iată că acest contract își caută câștigător.

Obiectul contractului îl constituie execuția de lucrări aferente obiectivului pe un număr de 22 de străzi din comună și anume: Câmpului, Visinului, Plopului, Frasinului, Salciei, Mare, Paltinului, Fagului, Gutuiului, Viilor, Medgidiei, Migdalului, Liniștei, Lalelelor, Cișmelei, Castelu, Crinului, Trandafirului, Panselutelor, Trifoiului, Garoafei și Stadionului.

Valoarea estimată a achiziției este de 3.287.951 lei fără T.V.A.

Citește și:

Autoritățile locale din Cuza Vodă vor rezilia contractul de concesiune pentru cariera de caolin

Proiect de anvergură la Cuza Vodă. Se extinde rețeaua de canalizare pe 22 de străzi din comună

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.