Ziua Națională a României, aniversată la ceas centenar, a fost sărbătorită și de autoritățile locale din Aliman. După câteva zile cu vreme autentică de iarnă, viscol și nămeți, sâmbătă, când toată România sărbătorea Marea Unire cerul s-a luminat parcă pentru a primi bucuria românilor.

Muzica, voia bună, mâncarea tradițional românească, focurile de tabără, toate într-un peisaj rupt din basmele de iarnă i-au îndemnat pe localnicii comunei, cu mic, cu mare, din satele componente ale comunei, Aliman, Vlahi, Floriile și Dunăreni să lase treburile zilnice și să participe la sărbătoarea pe care autoritățile au organizat-o cu mari eforturi pentru ei.

Ansamblurile de dansuri populare dobrogene și interprete de muzică populară cunoscute românilor și îndrăgite precum Emilia Ghinescu și Elena Chirică, au încins atmosfera de minus șase grade resimțită de toți cei prezenți la eveniment. S-au încins hore, s-a servit fasole cu cârnați și vin fiert, iar tinerii și vârstnicii comunei au stat, ca într-o horă a Unirii, în jurul focurilor pregătite de organizatori.

“Oamenii au venit în număr satisfăcător, este pentru prima dată când se organizează Ziua Națională a României la noi în comună, este un moment unic pentru noi. Suntem mândri să fim contemporani cu împlinirea a 100 de ani de la acel moment magnific de la 1 Decembrie 1918. La mulți ani tuturor românilor, la mulți ani tuturor locuitorilor comunei Aliman! Multă sănătate!”, a transmis primarul comunei Aliman, George Nicola, la ceas aniversar.

Citește și:

Localnicii comunei Aliman, așteptați la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Aliman: Pentru prima dată, 12,6 km de străzi din comună vor fi asfaltate

Școala și grădinița din Dunăreni, la prima reabilitare din ultimii 20 de ani. Astăzi a început lucrarea de pietruire a străzilor din comuna Aliman ce nu vor fi asflatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.