Primăria comunei Crucea
Primăria comunei Crucea
Proiectul depus de Primăria comunei Crucea prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, pentru înființarea de piste de biciclete în intravilanul și extrabilanul localității a obținut finanțare. 

Mai exact, UAT Crucea a primit suma maximă care putea fi alocată acestui proiect – 2.195.407,53 de lei.

Proiectul vizează amenajarea a patru kilometri de pistă pentru biciclete și a două stații de încărcare a mașinilor electrice.

Pista de bicicletă ce urmează a fi amenajată va porni din centrul localității, de la Centrul de Informare Turistică, si va ajunge la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”. Totodată, aici va fi amenajată și una dintre stațiile de încărcare a mașinilor electrice.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cealaltă stație de reîncărcare va fi în centrul localității.

Contactat telefonic, primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache, ne-a declarat că este mulțumit de proiectul finanțat și că în această perioadă se lucrează la încă două proiecte destinate, de asemenea, amenajării de piste de biciclete.

„Căutăm finanțare pentru altă pistă de biciclete care se va conecta cu acest tronson pentru care am primit finanțare acum care si va face înconjurul rezervației Allah Bair, arie protejată Natura 2000. Aceasta va avea o lungime de 14 km.

De asemenea, al treilea tronson al pistei de biciclete vrem să pornească de la mănăstire și să ajungă până în zona Dunării. Intenționăm să depunem proiectele ori la Administrația Fondului de Mediu ori prin PNRR”, ne-a declarat primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.