Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a făcut noi declarații pe tema pandemiei de coronavirus în condițiile în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, în ședința din 28 iulie, Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

“Îmi este greu să înțeleg ce vor să facă guvernanții. L-am ascultat pe premier și înțeleg așa: guvernul nu are nicio obligație iar nouă, autorităților locale și cetățenilor, ne revin toate obligațiile. Există o lege care obligă guvernul să distribuie măști gratuit persoanelor care au venit până în o mie de lei. Nu au venit aceste măști!
Mi se pare aberant! Dacă încă avem instituții care nu respectă regula purtării măștii în spații închise, cum poți să-i obligi pe niște oameni care au venit în vacanță, la relaxare, să respecte niște reguli care se schimbă de la o zi la alta?
Eu cred că ar fi mult mai simplu ca guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea.
Tot timpul sunt amenințări, sunt reguli noi. Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect și predicat: dacă vreți în concediu, nu mai mergeți în România, pentru că e rău – mergeți în Grecia, mergeți în Bulgaria. Asta mai rămâne să ne spună, cât de slabi suntem noi și cât de puternici sunt ceilalți.
Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”, a mai spus edilul municipiului Constanța.

Citește și:

Primarul Decebal Făgădău, apel la responsabilitate: Oamenii trebuie să conștientizeze că pericolul este real!

(Video) Decebal Făgădău: “Învățăm mult de la orașe care au început exercițiul de planificare mai din timp”

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar