Astăzi, într-o zi specială, mămicile din municipiul Medgidia, dar și din împrejurimi, au primit o veste minunată: blocul maternofetal din incinta Spitalului Municipal Medgidia a intrat în reparații capitale. Investiția în lucrările de modernizare și dotare este suportată financiar prin programul de asistență umanitară al comandamentului european al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București. La deschiderea lucrărilor au fost prezenți reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa,  Abigail Rupp, dar și Col. Steve Klingman, șeful Biroului de cooperare militară al SUA. 

În ultimele luni, Spitalul Municipal Medgidia a intrat într-un proces intensiv de reabilitare, modernizare și dotare, devenind din ce în ce mai atractiv și pentru medicii care s-au alăturat corpului profesional al unității spitalicești, acoperindu-se astfel deficitul de cadre medicale existent. Numai în ultimele 12 luni unitatea medicală a angajat 12 medici, pentru secţiile şi specialităţile cu deficit de personal.

Unitatea medicală deservește 180.000 de pacienţi din Municipiul Medgidia şi din localităţile limitrofe, iar îmbunătățirea condițiilor de tratament a constituit o prioritate pentru administrația publică locală în cadrul agendei de lucru. Ca dovadă, fondurile europene și partenerii străini atrași repoziționează, încet, dar sigur, unitatea spitalicească din Medgidia pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienții municipiului, județului, dar nu numai.

„Ați făcut o faptă care trebuie să rămână în memoria noastră”

Astăzi, a fost deschisă o nouă etapă a investițiilor în cadrul Spitalului Municipal.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Blocul maternofetal intră într-un proces capital de modernizare care constă în reabilitarea sălii de operații, a două săli de nașteri aseptice, a unei săli de nașteri septice, a camerei de resuscitare nou-născuți, a salonului preoperator și postoperator, a grupurilor sanitare, cabinetului personal medical, a vestiarelor și dușurilor personalului și a dependințelor funcționale.

O investiție deosebit de importantă pentru comunitatea locală care va beneficia în curând de standarde europene de înaltă clasă în cadrul blocului maternofetal. „Este un moment fericit pentru noi. Vă mulțumim mult pentru efortul pe care l-ați făcut pentru a ne finanța această investiție și suntem bucuroși că am început-o. Mulțumesc, în numele comunității și al viitoarelor mămici, Biroului Militar al Ambasadei Americii”, a declarat directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu.

La rândul său, primarul municipiului Medgidia a adus mulțumiri pentru parteneriatul început astăzi. „Contribuția autorității locale a fost doar de realizare a tuturor documentelor necesare, a avizelor, a autorizațiilor pentru ca această lucrare să poată fi pusă în practică, în condiții legale, iar la finalizarea lucrărilor să obțină toate avizele necesare pentru funcționare. Această secție era deosebit de importantă pentru noi și nu aveam finanțare pentru ea. Această finanțare a venit exact ca o mănușă. Ați făcut o faptă care trebuie să rămână în memoria noastră”, a spus primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Acesta a mai adăugat că în prezent se desfășoară lucrări și la ambulatoriul integrat al policlinicii – lucrările fiind pe final. „Din ce am calculat noi, cu sprijinul partenerilor străini, la sfârșitul anului viitor vom vorbi despre investiții în cadrul Spitalului Muncipal Medgidia de 12 milioane de euro”, a mai precizat primarul.

Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa,  Abigail Rupp
Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa, Abigail Rupp
„Unul dintre cele mai bune moduri de a sprijini femeile este de a le sprijini pe mame”

Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa, Abigail Rupp a ținut să menționeze importanța zilei de astăzi în istorie și a vorbit despre sprijinul pe care îl acordă femeilor și mamelor odată cu această investiție din Medgidia. „Astăzi este o zi importantă în care onorăm femeile din toată lumea. Prima zi a femeilor a avut loc în urmă cu mai bine de 100 de ani, în New York, atunci când femeile au militat pentu dreptul lor de a vota. Ele purtau atunci culoarea alb și astăzi sunt și eu îmbrăcată în alb pentru a ne aminti de ele, o șansă pentru noi de a vedea cât e departe am ajuns și cât de multe putem să mai facem. Unul din cele mai bune moduri de a sprijini femeile este de a le sprijini pe mame. Viața tuturor începe într-o astfel de clinică. Și eu sunt foarte bucuroasă că sunt aici să începem proiectul de reabilitare a acestei clinici. Acest proiect face parte din categoria acțiunilor umanitare susținute financiar prin activitatea Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii de peste 20 de ani. Când dorim să ajutăm, căutăm locuri unde suntem cu adevărat utili comunității, dar și autorități locale care ne ajută să ducem proiectul la bun sfârșit. Echipele noastre împreună cu cea a autorității locale au lucrat foarte bine, îndeaproape pentru ca acest proiect să ajungă aici și sunt recunoscătoare pentru colaborare”, a mai declarat Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, Excelenţa Sa,  Abigail Rupp.

La rândul său, șeful Secției de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Medgidia, Mihai Cocoș, prezent la eveniment, a menționat faptul că dată fiind reputația maternității din Medgidia, de la an la an numărul pacientelor a crescut iar odată cu această investiție se așteaptă la o creștere semnificativă a solicitărilor. „Condițiile vor fi mult mai bune de acum încolo. Această aripă pe care o numim blocul maternofetal izolează momentul nașterii pre și post partum. Vom avea un circuit așa cum trebuie să fie, trasee scurte, iar personalul medical va fi la timpul potrivit la locul potrivit. Standardele vor fi de nivel înalt”.

Lunar, în Maternitatea din Medgidia sunt aduși pe lume aproximativ 110 copii

Managerul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Aglițoiu, speră ca în următoarele trei luni unitatea spitalicească să primească în cadrul echipei medicale și un neonatolog, atât de așteptat. La acest moment, în cadrul maternității sunt șase pediatri care asigură, de asemenea, și linia de gardă.

Citește și:

Spitalul Municipal Medgidia se modernizează. 10 milioane de euro fonduri nerambursabile atrase până în prezent

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.