Parcare Constanța
După ce în luna ianuarie, consilierii USR Constanța anunțau că vor fi modificări la regulamentul parcărilor din municipiul Constanța, iată că acest deziderat este mai aproape de a se concretiza. „În acest moment avem o varianta care zic eu ca e finala. Urmează ca în perioada următoare să avem mai avem o întâlnire cu cei de la PNL si să ne dam acordul cu toții”, a transmis, în această dimineață, viceprimarul USR, Florin Cocargeanu.

viceprimarul explic, din nou, că regulamentul parcărilor este una dintre prioritățile consilierilor USR Constanța.

„Știm că acesta trebuie să ajungă cât mai rapid pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, însă, totodată, vrem să ne asigurăm că, de data aceasta, nu vor mai fi niciun fel de prevederi care să creeze nemulțumiri așa cum s-a întâmplat anul trecut”, a mai spus acesta.

În prezent, pe rolul Tribunalului Constanța sunt în derulare trei procese separate ce vizează anularea, parțială sau totală, a Regulamentului parcărilor publice din municipiul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În mod separat, trei entități diferite au decis, legat de acest regulament, că este nevoie să se adreseze justiției pentru a găsi rezolvarea situațiilor născute de această reglementare locală.

Mai mult decât atât, finele anul 2021, ce era menit să tranșeze, potrivit declarațiilor reprezentanților autorităților publice locale, problema parcărilor de reședință, a trecut așa cum a venit, lăsând vecinii, în continuare, învrăjbiți pe tema parcărilor.

Iar aceasta, după ce consilierii locali au decis să amâne cu un an închirierea parcărilor de reședință.
 
„Analizând atent consecinţele pe care le-ar putea avea aplicarea termenului iniţial, am concluzionat că, după cum este precizat şi în proiectul de hotărâre, în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea Direcței de Gestionare Servicii Publice care administrează buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante segmente ale Primăriei Constanța va fi afectată ca urmare a cererilor foarte mari pentru rezervarea unui loc de parcare, ceea ce va conduce la afectarea interesului public, prin neasigurarea unor servicii de calitate“, au arătat reprezentanții USR-PLUS din cadrul CLM Constanța, în ședințele de lunile trecute.

Conducătorii auto continuă să reclame că în sarcina lor există responsabilități dar, de partea cealaltă, autoritățile publice locale nu asigură infrastructura necesară rezolvării problemei parcărilor publice.

Citește și:

LUCRĂRI NOI: Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei din Constanța vor intra în reabilitare. Vor fi ELIMINATE locurile de parcare de pe carosabil

Constănțenii din cartierul Campus vor avea noi locuri de parcare și spații verzi, anunță primarul Vergil Chiţac

Constanța: Modificări la Regulamentul parcărilor. „Tarifele NU vor crește. Noaptea, parcarea va fi gratuită în Constanța”

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!