Primăria Municipiului Constanța a publicat astăzi în Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul privind organizarea licitației publice pentru atribuirea contractului de prestări servicii de proiectare în vederea actualizării Planului Urbanistic General al municipiului Constanța. 

Valoarea totală a contractului scos la licitație de Primăria Municipiului Constanța este de 7.840.336,13 lei iar durata contractului este de 49 de luni. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț.

Data limită de depunere a ofertelor este 11 februarie 2019, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeași zi.

Potrivit datelor înscrise în anunțul de participare nr. CN1008004, Planul Urbanistic General actualizat va trebui să identifice zonele și sub-zonele spre care ar trebui direcționată dezvoltarea orașului și să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condițiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În același timp, trebuie prevăzute rezolvări clare pentru cât mai multe din situațiile speciale care apar în oraș. Scopul final al actualizării este eliminarea majorității situațiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu.

În egală măsură, pentru creșterea eficienței activității derulate de administrație este foarte important ca tehnologia informației să fie utilizată la o scară cât mai largă, atât în raport cu cetățenii/beneficiarii serviciilor, cât și cu alte instituții publice. O abordare nouă, orientată pe nevoile beneficiarilor – cetățeni și mediul de afaceri, concentrată așadar pe evenimentele de viață, trebuie să înlocuiască abordarea clasică orientată pe instituțiile furnizoare de servicii.

Actualul Plan de Urbanism General (PUG) al Constanţei datează încă din anul 1999.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.