Șapte proiecte adoptate în ședință ordinară, la Medgidia

Consilierii locali din Medgidia s-au reunit ieri în ședința ordinară din luna ianuarie pentru a supune dezbaterii cele șapte puncte aflate pe ordinea de zi.

Toate proiectele de hotărâre inițiate de primarul Valentin Vrabie au fost aprobate de aleșii locali.

În prima ședință ordinară din acest an, consilierii au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia, previzionat pe anul 2018, stabilirea indemnizatiei lunare pentru consilierii locali din cadrul Consiliului Local al Municipiului Medgidia, începând cu 1 ianuarie 2018, dar și actualizarea devizului și a indicatorilor tehnico-economici ai investiţiei “Reabilitare tramă stradală 16 km în municipiul Medgidia, judeţul Constanţa”. Acest proiect de investiții urmează să înceapă, potrivit declarațiilor autorităților, în luna martie. Proiectul face parte din programul PNDL iar valoarea totală a investiției este de 17.834.696 lei.

Proiectul referitor la bugetul de venituri ;i cheltuieli all Spitalului din Medgidia s-a întocmit avându-se în vedere estimarea veniturilor ce urmează a se realiza din activitatea de furnizare a serviciilor medicale, cheltuielile necesare și prioritățile stabilite pentru activitatea de acordare a asistenței medicale. Pentru anul 2018 se previzionează un buget de 44.528.047 lei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, consilierii au aprobat și proiectul care vizează stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile publice şi contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului şi Poliţiei Locale Medgidia, începand cu 1 ianuarie 2018.

Modificarea aprobată a fost necesară în contextul trecerii contribuțiilor sociale și de sănătate de la angajator la angajat.

Evaluarea secretarului municipiului

Cu o singură abținere, toți cei 17 consilierii locali prezenți aseară la ședință au dat ok-ul pentru proiectul de hotărâre care viza acordarea calificativului „foarte bine” privind performanţele profesionale individuale ale secretarului municipiului Medgidia, Nesrin Geafar, pentru perioada 01.01 – 31.12.2017. ” În acest timp nu a fost atacată nicio dispoziție, autorizație de construcție și niciun proiect de hotărâre din punct de vedere al legalității lor”, a răspuns secretarul Nesrin Geafar consilierului local Marian Butnaru care i-a solicitat acesteia o intervenție în cazul votului pentru acest proiect.

La acest punct aflat pe ordinea de zi viceprimarul Luminița Vlădescu s-a abținut.

De pe lista hotărârilor care au trecut de votul aleșilor s-au mai regăsit și aprobarea planului de acţiuni şi lucrări de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social în anul 2018, conform Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, dar și aprobarea dezmembrării imobilului identificat cadastral sub nr.103217, în două loturi.

Beneficiarii de ajutor social pot efectua acțiuni de curățenie în incinta curților și instituțiilor de interes public, ale unităților de învățământ, în zonele platformelor de gunoi precum și alte activități de interes public local.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.