Pentru a sărbători împlinirea a 159 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, Primăria Municipiului Medgidia a organizat astăzi manifestări menite să elogieze acest eveniment capital al României de astăzi.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor drept data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. Cunoscut sub denumirea de Mica Unire, acest important moment istoric reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza.

Programul activităților a debutat cu întâmpinarea reprezentanţilor instituţiilor publice locale, oficialităților civile și militare locale, intonarea Imnului de stat al României și arborarea drapelului național.

În continuarea celebrării organizatorii au regizat un impresionant moment artistic care simbolizează unirea Moldovei cu Țara Românească.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Momentul culminant al zilei a fost reprezentat de citirea Proclamației de Unire de la 24 ianuarie 1859, urmat de prezentarea importanței istorice a acestui eveniment de către profesorul de istorie Adrian Ilie.

Ceremonia de celebrare s-a încheiat cu Hora Unirii, care a reunit oficialități locale, consilieri locali, reprezentanţi ai instituţiilor publice și cetățeni ai municipiului Medgidia.

 

 

 

 

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.