Autoritățile locale din Topraisar au încheiat licitația cu privire la forajul de apă ce urmează a se efectua în cartierul nou din satul Movilița iar în curând, după evaluarea ofertelor, contractul va fi predat societății câștigătoare. 

Contractul scos la licitație de autoritățile locale din Topraisar la începutul lunii iunie vizează “Proiectarea, asistenta tehnica din partea proiectantului, verificarea tehnică a proiectului și execuția de lucrări aferente obiectivului „Extindere, modernizare și executare foraj pentru alimentare cu apă în cartierul nou, sat Movilita” și are o valoare estimată la 914.600 lei.

Așa cum a declarat primarul comunei, Gheorghe Stelian, proiectul era unul necesar având în vedere că în zona unde se va efectua lucrarea, atunci când ploile sunt mai puține, există problema furnizării de apă către locuitorii zonei. “Este vorba despre un foraj nou care se va realiza, unul necesar pentru mărirea debitului la apă în zona celor 100 de loturi de casă din cartierul nou din satul Movilița”, adaugă primarul comunei.

15 km de străzi vor fi asfaltate

De asemenea, în evaluare sunt și contractele de achiziții publice care vizează asfaltarea unui număr total de 15 km de drumuri în comună, lucrări realizate, pe de o parte cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (9 Km), iar alți șase kilometri cu bani de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), program dezvoltate de Ministerul Agriculturii. “Urmează procedurile de evaluare și cu speranță, spre sfârșitul anului vom semna contractul”, spune primarul Gheorghe Stelian.

Contractul privind asfaltarea de drumuri cu fonduri de la PNDL vizează “Serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrării Modernizare drumuri în interiorul localitatilor Movilița, Biruința, Potârnichea și Topraisar” și are o valoare estimată de 8.556.998,29 lei, fără TVA.

Obiectul contractului cuprinde modernizarea a 15 străzi, în lungime totală de 9.249 km, ce fac parte din reteaua de drumuri locale din comuna Topraisar. Suprafața lucrărilor este de 87 000 mp. Vor fi modernizate următoarele străzi: Movilița (Eroilor, Trandafirilor, Albinelor, Brandusei), Biruința (Livadei, Semănătorului, Unirii, Nemuririi), Potârnichea (Căprioarei, Ghioceilor, Lalelelor), Topraisar (Liliacului, Dorului, Izvor, Cișmelei).

Se pregătesc școlile pentru noul an școlar

Pentru că se apropie începerea anului școlar, primăria a demarat, la fel ca în fiecare an activitățile de pregătire a școlilor și grădinițelor de pe raza comunei, la cele cinci școli și patru gărdinițe. Se zugrăvesc clasele și se fac reparațiile necesare iar pentru aceste activități primăria a alocat din bugetul local, prin hotărâre de Consiliu Local, suma de 100.000 de lei. De asemenea, s-au cumpărat lemne și cărbuni pentru iarnă.

La școala din Movilița, elevii vor avea, începând din acest an școlar, un grup sanitar nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.