Consilierii locali constănțeni vor supune dezbaterii și votului, în ședința din 31 august, proiectul de hotărâre care vizează închierea unui nou spațiu pentru creșa Licurici din Constanța. Aceasta funcționase până acum pe bulevardul I.C. Brătianu la nr. 16.

Din cauza faptului că Fundația Centrul Cultural Islamic Islamulazi nu a mai dorit prelungirea contractului de închieriere, care a expirat pe 15 august 2021, autoritățile locale au fost nevoite să găsească alt spațiu care să întrunească mai multe condiții pentru ca una dintre cele mai solicitate creșe din municipiul Constanța să poată funcționa începând din această toamnă.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre aflat pe masa Consiliului Local, Direcția Generală de Asistență Socială Constanța va închiria un spațiu situat tot pe Bulevardul I.C. Brătianu la nr. 50, în suprafață de 465,26 mp, iar chiria se va negocia anual.

Sumele aferente chiriei sunt prevăzute în bugetul pentru 2021 și pentru primele 4 luni din 2022.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Trei ofertanți au venit în întâmpinarea anunțului publicat de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța cu imobile spre închiriere: un imobil situat pe strada Busuiocului nr. 2 (305 mp+105 mp pod – 12euro/mp/lună), un altul pe strada 1 Decembrie 1918 (395,4 mp – 6.000 euro pe lună) și un al treilea pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 50 (465,26 mp – 5.000 euro chirie pe lună).

Autoritatea locală a optat pentru cea de-a treia ofertă astfel că a mai rămas doar un pas pentru finalizarea procedurii.

Contractul se încheie pe o perioadă de un an.

Reamintim că subiectul legat de creșa Licurici a fost unul intens mediatizat la finalul anului 2019 atunci când proprietarul imobilului în care funcționa unitatea de învățământ ante-preșcolar și-a manifestat intenția de a vinde imobilul, notificând administrația locală în acest sens care ar fi putut fi primul cumpărător. Consiliul Local de la acea vreme nu și-a dat acordul, astfel că s-a ajuns la situația de astăzi când administrația locală este nevoită să închirieze și să amenajeze un nou spațiu.

Foto: Rol Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar