Continuă acțiunea de demolare a construcțiilor ilegale de pe plaja din Falză Nord. Directorul Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Naţionale, Jandarmeria, ai ABADL, dar și cu procurorul de pe lângă Curtea de Apel Constanța care instrumentează cazul, Teodor Niță, au fost prezenți încă de la primele ore ale dimineații pentru a continua acțiunea de eliberare a plajei.  

“Astăzi am continuat cu demolarea construcțiilor ilegale de pe plaja Faleză Nord din Constanța și am vorbit cu operatorii de plajă care sunt în ilegalitate în acest moment. Foarte mulți și-au dezafectat construcțiile, mai ales cei din zona centrală a plajei din Faleză Nord. Doar 2 beach-bar-uri rămân în continuare în picioare pe această plajă. În afară de Plaja Reyna care are PUZ-ul vechi și este prevăzut încă din 2013 să aibă beach-Bar, niciunul nu avea autorizație, până acum au funcționat ilegatȚ, ne-a spus directorul Bogdan Bola.

Întrebat despre cum au reușit să scape agenții economici până acum fără a fi sancționați și desființate construcțiile care umpluseră plaja, directorul ABADL ne-a declarat: “Nu știu cum au scăpat, pur și simplu lumea s-a uitat în altă parte, au avut alte priorități. Prioritatea noastră, a celor de la ABADL este să intrăm în legalitate, să funcționăm absolut normal”.

Cât despre ceea ce vor face operatoii economici care desfășurau afaceri în zonă, Bogdan Bola ne-a precizat că “din păcate nu există un PUZ care să fie aprobat la acest moment” și că se va încerca găsirea unei soluții. “Operatorilor de plajă li s-a spus că PUZ-ul va intra în vigoare, dar el întârzie. Personal cred că nu va intra în vigoare nici la anul. De aceea, pe lângă operațiunea de dezafectare, noi trebuie să găsim o soluție care să îi pună și pe ei în legalitate și să facă ceea ce fac toți ceilalți agenți economici din România, de bună credință: să plătească taxele și impozitele, să respecte cadrul legislativ, lucru care nu se întâmplă deocamdată aici. Unii înțeleg de vorbă bună faptul că nu mai putem continua așa, alții în continuare se opun ideii”, a mai adăugat directorul ABADL.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Săptămâna viitoare, echipele mixte de control se vor muta pe celelalte plaje din Constanța cu acțiunile de control. Din primele date, și acolo situația este asemănătoare.

La acest moment se termină de verificat situația din acte, după care se trece la verificarea situației în teren.

Comunicat de presă din partea ABADL: 

În acest moment, specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) se află în plin proces de demolare a construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă din zona Faleză Nord de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L.

Echipe mixte constituite din inspectorii A.B.A.D.L.,  polițiști locali, lucrătorii de la Enel, RAJA, însoțiți de jandarmi și sub coordonarea procurorilor au început dezafectarea construcțiilor de tip beach-bar de pe plajele aflate în municipiul Constanța. 

Precizăm că în urma unui control efectuat în teren, în urmă cu două zile, de o echipă a Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral s-a constatat că alți 8 operatori de plajă aveau montate pe sectoarele de plajă închiriate în zona Faleza Nord între una și patru construcții din lemn cu suprafețe cuprinse între 50 mp și 290 de mp pentru care nu dețineau autorizație de construire.

În urma celor constatate celor opt li s-a solicitat, ca în termen de 72 de ore de la data înmânării notificărilor să dezafecteze construcțiile ilegale amplasate pe sectoarele de plajă și să aducă plaja la starea inițială. Aceștia au fost avertizați că pe porțiunile de plajă închiriate se vor amplasa doar dotările prevăzute de legislația în vigoare, respectiv Ordinul MDRT 1204/2010 și cu respectarea prevederilor O.U.G. 19/2006.  

Reamintim că primi patru operatorii de plajă au fost notificați să demonteze construcțiile ilegale de pe plajă în urmă cu o săptămână.

„Pentru că nu au dus la îndeplinire măsurile date de inspectorii A.B.A.D.L. am început în regim de urgență dezafectarea acestor construcții ilegale, iar toate materialele rezultate în urma dezafectării construcțiilor vor fi considerate deşeuri și vor fi tratate ca atare, acestea fiind transportate la depozitele autorizate de deşeuri. Toate cheltuielile generate de dezafectare vor fi suportate de către operatori”, a declarat Bogdan Bola. 

Citește și:

(Foto) Beach-bar-ul Dacica de pe plaja din Faleză Nord va fi demolat

Patru operatori de plajă, notificaţi de ABADL să-și desființeze construcțiile

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar