Deplasarea la vot duminică se va face în mod liber pe baza cărții de identitate iar cetățenii trebuie să respecte aceleași reguli de igienă, purtarea măștii și distanțare socială așa cum o fac normal, spune prefectul Constanței, Silviu Coșa.  “Nu e necesară declarația, deplasarea se va face strict pe baza cărții de identitate sau a buletinului”, spune prefectul.

“Există posibilitatea legală de deplasare a urnei mobile în cazul acestor persoane, sunt două proceduri, pentru cei care au toate documentele necesare, mă refer aici la rezultatul testului și la decizia de izolare sau biletul de externare din spital, fie pot trimite aceste documente pe adresa de mail a Biroului Electoral Județean, fie pot prin cineva să le depună efectiv la BEJ până pe data de 4 la ora 24, fie pe data de 5 le pot depune direct la secțiile de votare respective. Același regim îl urmează și cei care nu se pot deplasa și solicită urma mobilă din alte motive decât cel al infectării cu COVID. Pentru cei care nu au încă toate documentele necesare, solicitarea se va depune până pe data de 4 online sau la sediul Biroului Electoral Județean urmând ca ulterior noi prin intermediul DSP-ului și prin comunicare BEJ-DSP-DSP-BEJ-Prefectură să ne asigurăm că au aceste documente, să transmită documentele la secțiile de votare astfel încât fiecare cetățean să își poată exercita dreptul de vot”, spune prefectul.

Buletine de vot au venit, au fost aranjate în saci și sunt pregătite pentru a fi preluate sâmbătă de reprezentanții secțiilor de votare.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar