Peste 300 de copaci din Constanța au fost doborâți de furtuna puternică de sâmbătă iar au 30 de autoturisme au fost avariate, anunță Primăria Constanța într-un bilanț transmis în această după amiază.

Și astăzi echipele municipalității și ale firmelor prestatoare au acționat pentru înlăturarea pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme de sâmbătă.

Primarul Vergil Chițac, a anunțat care sunt prioritățile echipelor care se află pe teren și care lucrează non stop pentru remedierea tuturor problemelor lăsate în urmă de furtună.

„Facem tot posibilul pentru a restabili normalitatea. Pentru moment, vom acționa în funcție de priorități, după cum urmează: degajarea străzilor, restabilirea electricității, intervenții la nivelul bulevardelor grav afectate, în care copacii nu au fost doborâți, însă prezintă riscul de a ceda.”, a transmis Chițac.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Țapinarii și alpiniștii utilitari au intervenit pentru degajarea celor peste 300 de copaci care au căzut în municipiul Constanța.

Intervențiile vor continua până la rezolvarea tuturor sesizărilor. Prioritate au copacii care afectează mașini, case, blocuri, căi de acces sau rețele.

Copacii de pe spațiul verde vor fi degajați în zilele următoare.

„Precizăm că au căzut copaci sănătoși, dar și copaci aparent sănătoși, care arată bine pe dinafară, au crengi sănătoase, sunt verzi, dar pe interior sunt putrezi.

Pentru a elimina orice risc, în perioada imediat următoare, echipele municipalității vor tăia copacii care reprezintă un potențial pericol atât pentru pietoni, mașini sau clădiri”, transmite Primria Constanța.

Copaci rupți de vânt - bulevardul Mamaia
Copaci rupți de vânt – bulevardul Mamaia

Echipele Confort Urban au repus pe poziții indicatoarele rutiere puse la pământ de vântul puternic și au remediat defecțiunile apărute la semafoare.

Iluminatul stradal nu a funcționat în mai multe cartiere ale orașului. Echipele Primăriei intervin pentru întregirea rețelelor și remedierea iluminatului stradal.

Copac smuls de vânt

Problemele semnalate dded constănțeni care vizează domeniul public pot fi sesizate la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922
  • Dispecerat Biroul Protecție Civilă– 073755227

Sursă video: Captură video Primăria Constanța

Citește și:

(FOTO) Mai mulți copaci falnici au fost doborâți de vânt pe bulevardul Mamaia. La dispeceratul ISU au fost peste 700 de apeluri la 112

(VIDEO) Primarul Vergil Chițac, după codul roșu: „Îi asigur pe constănțeni că toate sesizările lor au ajuns la noi și le vom soluționa!”

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.