Sistem de irigații
Președintele Klaus Iohannis a promulgat recent o lege prin care Parlamentul pune la dipoziția Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale suma de 1,5 miliarde de euro pentru derularea, până în 2027, a Programului Național de Reabilitare și/sau înființare a Infrastructurii Principale de Irigații și Infrastructurii de Desecare și Drenaj, scrie LanțulAlimentar.ro.

Banii vor fi alocați ministerului sub condiția asumării de către guvern, prin hotărâre, a programului respectiv.

Inițiatorii menționați pe site-ul Camerei Deputaților sunt Pop Andrei și Vrăjitoru Sorinel-Marian, deputați PSD din legislatura precedentă. Expunerea de motive a fost semnată de deputatul PSD Alexandru Stănescu, fost șef al Comisiei pentru Agricultură, care nu a mai participat la alegerile din decembrie 2020.

Potrivit Lantulalimentar.ro în perioada 2016 – 2020, statul român a derulat un program de reabilitare a SNI, fiind prevăzută o sumă de peste un miliard de euro. Guvernarea PSD instalată după alegerile din 2016 a suplimentat suma inițială cu aproximativ 200.000.000 de euro și a mărit numărul de posturi în Agenția Națională pentru Îmbunătățiti Funciare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ministrul liberal al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat public că s-ar fi cheltuit în jur de 500.000.000 de euro, o parte semnficativă fiind acordată firmelor angajate pentru paza obiectivelor din SNI.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar