Pescuitul la scrumbie este interzis, începând de luni, în Delta Dunării, pescarii comerciali urmând să reia capturarea acestei specii pe data de 15 aprilie, scrie Agerpres.

Ordinul de prohibiţie a pescuitului în România interzice pescuitul scrumbiei pe sectoare ale Dunării, aşa încât în perioada 9 – 23 aprilie capturarea speciei va fi interzisă de la Ceatal Chilia până la Vadul Oii, în perioada 19 aprilie – 3 mai, pescuitul scrumbiei va fi interzis de la Vadul Oii până la Chiciu, iar în intervalul 29 aprilie – 13 mai inclusiv, capturarea speciei va fi prohibită pe Dunăre şi braţele fluviului, de la Chiciu până la barajul Porţile de Fier II.

Prohibiţia generală a pescuitului în România în habitatele naturale va începe pe data de 9 aprilie şi se va încheia pe 8 iunie, iar în apele frontieră de stat prohibiţia se va desfăşura în perioada 24 aprilie-7 iunie, inclusiv.

În prohibiţia generală a pescuitului, pescarii comerciali din Deltă vor putea captura scrumbie şi fitofag.

Citește și:

Predicții sumbre pentru turismul deltaic în 2021, în lipsa voucherelor de vacanță. Soluțiile Asociației Delta Dunării pentru turism 9 luni pe an

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar