Continuă salvarea lacului Nuntași, secat în urmă cu câteva săptămâni, iar autoritățile vor trece la o nouă etapă. Nămolul de acolo are proprietăți precum cele ale Lacului Techirghiol.

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, a prezentat pe pagina sa de Facebook care este stadiul intervenției făcute la lacul Nuntași.

“În depărtare, lacul secat de la Nuntași. În planul apropiat, lacul Histria, gata să-și “hrănească” fratele aflat în nevoie. Între ele, 500 de metri de canal decolmatat de ABADL, în doar o săptămână. Așa cum am zis, nu renunțăm la ideea salvării lacului Nuntași. Așa că doar ce ne-am întors de pe teren și am zis să împărtășim cu dumneavoastră ce am făcut”, a afirmat Bogdan Bola.

El a menționat că de săptămâna viitoare începe o nouă etapă din proiectul pentru salvarea lacului Nuntași.

“De săptămâna viitoare, vom trece la o nouă etapă și pe un nou canal. Trebuie să avem mare grijă însă în a asigura echilibrul nivelului apei între lacurile Sinoe – Histria – Nuntași. De asemenea, malurile canalelor colmatate sunt periculoase, iar utilajul de 32 de tone riscă în orice moment să se afunde în mâl. Însă la ce oameni profesioniști avem, nu am emoții că ne vom duce misiunea la bun sfârșit!”, a mai spus directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral.

Citește și:

(Video) Seceta extremă: Fenomen rar în Dobrogea. Lacul Nuntași a secat

(Foto) A început salvarea Lacului Nunțași care a secat în această vară

(Video) Cum va putea fi salvat Lacul Nuntași al cărui nămol concura cu cel de la Techirghiol

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar