În 2020 fermierii ar putea primi 144 milioane lei prin programul de susţinere a legumelor în sere

Ministerul Agriculturii vrea să le dea, anul viitor, fermierilor 144 milioane lei (circa 30 milioane euro) prin programul de susţinere a legumelor în spaţii protejate, arată un proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de minister, potrivit News.ro

Documentul face referire la culturile de castraveţi, vinete şi ardei gras.

„În anul 2020 resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de circa 144 milioane lei, reprezentând echivalentul în lei al sumei de 30 milioane euro şi se asigură în condiţiile art. 37 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, arată proiectul de act normativ.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2020.

„Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă beneficiarilor nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente conform art. 3 alin. (2) din Regulamentul de .minimis în sectorul agricol”, se specifică în document, potrivit News.ro .

Cuatumul este de câte 1.000 euro pe an pentru o producţie  minimă obţinută de 2.000 kg de castraveţi pe 1.000 mp, aceeaşi sumă fiind prevăzută pentru o producţie minimă obţinută de 1.000 kg ardei gras pe 1.000 mp şi de 4.000 kg în cazul culturilor de vinete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.