Ministrul Agriculturii, Petre Daea, în inspecție la stația de pompare a apei pentru sistemul de irigații de la Galeșu

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat astăzi în județul Constanța în cadrul unei vizite de inspecție la stația de pompare Galeșu. Stația a fost retehnologizată și urmează să utilizeze apă din Canalul Poarta Albă – Midia, ce va fi pompată într-un canal de irigații care ajunge până la Ovidiu. Lucrările vor fi finalizate în 15 aprilie. 

“Irigațiile sunt vitale. Astăzi sunt aici la Constanța pentru că atunci când am venit la Ministerul Agriculturii, mi-am propuse să refacem sistemul de irigații. Este un obiectiv extrem de important în Programul de Guvernare, pe care l-am inserat în pagina bugetară, avem banii bugetari, avem echipajul uman cuvenit”, a spus ministrul la finalul vizitei.

Stația de pompare SP Bază Galeșu face parte din amenajarea Carasu – Galeșu este amplasată la km 20+800, pe malul drept, al canalului navigabil Poarta Albă – Midia – Năvodari. Staţia de pompare funcţionează din anul 1970, deserveşte o
suprafaţă netă de 4.726 ha, din care pe o suprafaţă de 3.174 ha sunt constituite 7
Organizaţii ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii.

În acest context, în 2017, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), prin Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Dobrogea a demarat un proiect privind “Reabilitarea si modernizarea statiei de pompare SP Baza Galeșu”, lucrări care au durat 16 luni, având o valoare estimată la suma 8.275.642 de lei cu TVA. Investiţia a presupus reabilitarea staţiei de pompare SP Bază Galeşu, dar şi a 530 de metri liniari de conductă de refulare cu diametrul de 1.200 mm.

Potrivit declarațiilor directorului ANIF, Filiala Dobrogea, Alin Trifan, lucrările vor fi gata pe 15 aprilie, prilej cu care ministrul Agriculturii, Petre Daea și-a anunțat prezența la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.