Pesta porcină africană a fost confirmată într-o fermă de porci din judeţul Buzău în care sunt peste 8300 de animale, toate urmând a fi sacrificate. Focarul a fost depistat la cel mai mare crescător de porci din judeţul Buzău, care deţine ferme atât în acest judeţ cât şi în Ialomiţa.

Potrivit reprezentanţilor DSVSA Buzău, în judeţul Buzău, sunt active în acest moment 20 de focare de pestă, existând în lucru şi 3 suspiciuni. Ultimul focar depistat este într-o fermă din Glodeanu Siliştea în care sunt peste 8300 de animale, toate urmând a fi sacrificate.

Focarul de la Glodeanu Siliştea a fost descoperit în urma unui control de rutină efectuat chiar de proprietarul exploataţiei. Acesta a cerut testarea a zece animale, iar când au venit rezultatele s-a descoperit că o parte dintre acestea erau bolnave.

În exploataţie sunt peste 8.300 de porci de îngrăşare, cu o greutate de la 40-50 de kg şi până la 110 kilograme.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Acelaşi proprietar mai deţine în judeţul Buzău şi alte ferme de animale, care, din cauza focarului depistat recent, vor avea activitatea blocată. De asemenea, proprietarul respectiv mai deţine o fermă şi în judeţul Ialomiţa, unde de asemenea a fost depistat focar de PPA.

Citește și:

ANSVSA: Focar de PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ depistat în județul Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar