teren extravilan
teren extravilan
Acesta a solicitat, printr-o acțiune în instanță, dreptul de a părăsi locuința astfel încât să-și lucreze suprafețele pe care le deține. Procesul, desfășurat în premieră în România, a fost judecat la Tribunalul Ialomița, instanță care a respins solicitarea fermierului.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel București, iar judecarea cauzei urmează să fie reluată.

Fermierul speră ca magistrații din Capitală să-i dea câștig de cauză, informează independentonline.ro, preluat de AGRO TV.

Agricultorul, din Țăndărei, a solicitat Tribunalului Ialomița dreptul de a-și lucra terenurile în baza unei Ordonanțe Președințiale. A apelat la acest mijloc de a-și cere drepturile deoarece Ordonanțele Președințiale au un caracter urgent de judecată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Urgența în cazul său emană din faptul că trebuie să-și lucreze terenurile pentru a înlătura riscul de compromitere a culturilor înființate.

În solicitarea înaintată instanței, fermierul a cerut judecătorilor să admită intrarea și ieșirea din orașul Țăndărei pentru o singură persoană care are atât studiile necesare, cât și experiența profesională, pentru a supraveghea culturile agricole.

Judecătorii Tribunalului Ialomița au respins însă demersul fermierului, invocând că acțiunea este «inadmisibilă». În motivarea cauzei, magistrații au precizat faptul că «aparența de drept nu este în favoarea reclamantei, cererea acesteia promovată pe calea Ordonaței Președințiale apare ca fiind inadmisibilă».

Mai concret, judecătorii au stabilit că, având în vedere carantina impusă la Țăndărei și starea de urgență, fermierul nu are dreptul de a face astfel de solicitări.

Sursa: www.profit.ro

Citește și:

O nouă Ordonanță Militară! Orașul Țăndărei intră în carantină. Se suspendă zboruri în și din mai multe țări

O asistentă medicală din Ţăndărei, al treilea cadru medical care a murit din cauza COVID-19. Primul a fost din Constanța

Poliția a confiscat 11 arme letale de la localnicii carantinați din Țăndărei

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!