Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, sâmbătă, că din primele evaluări există aproape un milion de hectare de culturi afectate de secetă în România, iar unii fermieri se gândesc să reînsămânţeze pentru a-şi diminua pierderile, informează Agerpres.

“Toţi cei care vor suferi pierderi datorită secetei o să fie despăgubiţi. Nu au mai fost despăgubiţi de multă vreme pentru aceste pierderi provocate de secetă. Din păcate, din cele 2,9 milioane de hectare care au fost însămânţate în toamnă cu grâu, secară, cereale şi rapiţă, până acum, din datele parţiale pe care le avem, se pare că aproape un milion de hectare sunt afectate într-o anumită măsură, de peste 50% grad de afectare”, a precizat Oros.

El a explicat că pe teren se deplasează echipe ale ministerului care verifică situaţia, iar la finalul lunii va exista o evaluare pentru a şti ce sume trebuie plătite. “Vom avea spre finalul lunii o evaluare, să ştim ce sume vor trebui alocate ca să fie despăgubiţi. (…) Din fericire, în ultimele zile a plouat, în următoarele săptămâni va ploua. Fermierii care sunt afectaţi şi culturile care au fost semănate în toamnă, culturile de păioase au fost afectate, se gândesc acum să reînsămânţeze cu culturi care în această perioadă se însămânţează, în general floarea soarelui şi porumb, ca să mai diminueze din pierderi. Noi le-am promis că o să îi despăgubim anul acesta şi vom veni cu alte forme de sprijin ca să treacă mai uşor peste aceste pierderi”, a spus Oros.

Citește și:

(Foto) Primăria comunei Bărăganu, în sprijinul fermierilor care au culturile afectate de secetă

Meteorologii anunță secetă pedologică puternică în Dobrogea

ÎPS Teodosie cere preoților din Constanța să meargă pe câmp și să facă slujbe speciale pentru ploaie

Inițiativă a PRO România Constanța: Fermierii vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, după vizita ministrului Agriculturii: “Mesajul fermierilor din centrul județului Constanța a fost auzit”