Românilor le plac roşiile, în special cele cu gust din producţia locală. Cât de  sigure sunt pentru consum? Se respectă sau nu cantităţile de pestice maxim admise de legislaţia în vigoare de către producătorii de roşii?

Conform informaţiilor comunicate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) roşiile provenite din programul naţional Tomata sunt sigure pentru consum şi respectă normele în vigoare privind cantitatea de pesticide.
MADR prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltarea roşiilor, în vederea prelevării de probe de roşii de la producătorii înscrişi în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate. Scopul? Determinarea calităţii acestor legume, în special pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide.

Roşiile din programul Tomata sunt sigure pentru consum

Autoritatea Naţională Fitosanitară, anunţă că în urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piaţă sunt sigure pentru consum şi nu s-au depistat depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisă. 243 probe de roşii au fost analizate până în prezent. Astfel, a fost prelevat un număr de 329 probe, din mai multe judeţe din ţară, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt în lucru. Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această dată, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatând că au fost respectate tehnologiile de cultură. Acţiunile de control vor continua în toată ţara.

Sursa: www.csid.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.