Plantat copaci
Niculae Chehaia, un localnic din satul Tariverde, comuna Cogealac vrea să împădurească o suprafață de 9,57 hectare, suprafață care se află pe raza teritorială a comunei Mihail Kogălniceanu, în Palazu Mic.  

Proiectul de împădurire se derulează în cadrul PNRR prin intermediul programului Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri”. 

Suprafața de teren care va fi împădurită este în prezent un teren agricol folosit de proprietar pentru agricultură care are acces la DN 22, pe un drum de exploatație agricolă. Cele două suprafețe de teren care compun terenul de 9,57 de hectare au fost dobândite în 2014 printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Pe suprafața de teren se vor putea cultiva stejari, tei, frasini, vișini turcești, ienupăr, păducel, măceș sau liliac.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Înființarea plantației se întinde pe o suprafață de șase ani, timp în care sunt diferite procese care trebuiesc realizate.

Pe fiecare hectar de teren se va cultiva un număr de 6.700 de bucăți de puieți, în total fiind cultivați 64.090 de bucăți, cei mai mulți fiind stejarii brumării.

Valoarea investiției este de 272.762 euro.

OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Freepik

Citește și:

Un fost candidat la Primăria Nicolae Bălcescu înființează o pădure pe șase parcele de teren

APIA primește cereri de plată pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire” 2023

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.