Autorităţile nu iau în calcul momentan nici amânarea începerii noului an şcolar, nici a alegerilor locale de pe 27 septembrie, a anunțat sâmbătă ministrul Sănătăţii. El spune că nu este necesară reinstituirea stării de urgență, deoarece, după intrarea în vigoare a legii carantinei și izolării, se pot lua măsuri locale în focarele de coronavirus.

Nelu Tătaru a spus că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educaţiei prevăd începerea anului şcolar pe 15 septembrie.

“E prematur să gândim (amînarea școlii – n.r.). Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

Despre revenirea la starea de urgență: Nu este cazul

Totodată, ministrul Sănătăţii a respins şi ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

“Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României, apariţia în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat Tătaru.

Citește și:

Fiecare școală ar putea decide cum începe cursurile în noul an școlar

Se caută secretar pentru Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța

 

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar