Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Oamenii vor primi măști și va fi pus la dispoziție dezinfectant în secțiile de votare la alegerile locale din 27 septembrie, iar organizarea scrutinului va costa aproape un miliard de lei, dublu comparativ cu alţi ani, în contextul pandemiei, dar şi al creşterii indemnzaţiilor pentru membrii secţiilor de vot, afirmă președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mituleţu Buică. 
“Vor fi măşti, mănuşi şi dezinfectare la secţiile de votare pentru alegători”, a afirmat, vineri, la Digi 24, Constantin Buică, potrivit News.ro.
Întrebat dacă vor fi organizate mai multe secţii de votare pentru evitarea aglomerației, şeful AEP a spus că este un aspect ce va fi stabilit, după discuţiile cu primarii şi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Chestionat dacă AEP ia în calcul să organizeze şi secţii de votare în afara şcolilor, în corturi amenajate în curţile şcolilor, preşedintele Autorităţii a replicat: “Vor intra în aceleaşi măsuri pe care le vom dispune primarilor pentru a schimba sediul secţiilor de votare şi acolo unde nu va fi posibil va trebui să stabilim şi astfel de locaţii, astfel încât să ne asigurăm că va fi asigurat fluxul de intrare şi ieşire într-o secţie de votare, pentru protecţia membrilor în secţiile de votare, cât şi pentru alegători”.
Alegerile ne costă aproape un MILIARD
El a mai spus că organizarea alegerilor locale din acest an costă circa un miliard de lei, iar suma include şi 19 milioane de lei care reprezintă cheltuielile pentru achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru alegători şi personalul din secţiile de votare.

 

“Hotărârea de Guvern spune aproape de un miliard lei. Sunt costuri care sunt determinate în mare parte de costurile birourilor secţiilor de votare, dar avem şi costuri suplimentare date de această pandemie, pentru materialele de protecţie ale alegătorilor şi personalului birourilor secţiilor de votare. Cheltuielile sunt prinse în aceeaşi sumă, undeva la 19 milioane lei am văzut cheltuielile Ministerului Sănătăţii. Ministerul Sănătăţii are o achiziţie în desfăşurare pentru echipamentele de protecţie şi pentru dezinfectaţi şi ei vor asigura aceste materiale”, a explicat Constantin Buică.
Acesta a spus că diferenţa de costuri comparativ alţi ani este dublă. El a adăugat că a fost majorată indemnizaţia pentru personalul din secţiile de votare, fiindcă “altfel riscam să nu mai poată fi organizate alegerile”.
Despre organizarea alegerilor în două zile, Buică a spus că este târziu să mai fie luată în calcul: “Din punctul nostru de vedere, e târziu să mai luăm în calcul organizarea pe două zile. Vorbim despre nişte măsuri la care e foarte târziu să mai schimbăm ceva. În momentul în care ai pornit la un drum cu nişte reguli, nu trebuie să le mai schimbi”.
Citește și:

 

E bătut în cuie. Alegerile locale au loc pe 27 septembrie. Iohannis a promulgarea legea

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar