Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța a susținut astăzi, în fața instituției pe care și-a propus să o conducă după 27 septembrie, planul de acțiune în primele șase luni ca primar al orașului.

Alături de o parte din colegii săi de partid, Stelian Ion a subliniat că de 20 de ani se așteaptă schimbarea în Constanța, o schimbare care pare că nu mai vine, că experiența în administrație a PSD înseamnă sifonarea banului public, iar în toată această perioadă PNL a făcut blat cu PSD. “Nici PNL și nici PSD nu vor schimba radical lucrurile în Constanța”, a completat Stelian Ion.

Stelian Ion a precizat că această candidatură a sa este în fapt lupta politică a unei generații și a prezentat, succint, ce va face el împreună cu echipa sa în primele șase luni de mandat ca primar al Constanței:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Primul lucru pe care Decebal Făgădău îl va face este să-și strângă catrafusele, fotografiile, își va aduna creioanele și va întocmi un proces verbal care va avea la anexă multe documente: vom analiza toate documentațiile respective, fie că vorbim despre contracte în curs de negociere, achizitii publice în derulare, chestiuni legate de situația litigiilor în care este implicată primaria și consiliul local. Toate vor fi analizate astfel învât în primele zile să ne facem o imagine”, a spus Stelian Ion.

Candidatul UST PLUS a evidențiat necesitatea de reorganizare în ceea ce privește instituția în sine a primăriei și modalitatea în care constănțenii pot găsi informațiile de care au nevoie într-o manieră facilă, pe site-ul Primăriei Constanța. “Poți găsi cu greu o hotărâre de Consiliu Local, spre exemplu. Site-ul primăriei este nefunctional, se găsesc foarte greu hotărârile de Consiliu Local. În primele 2 luni de mandat vom elabora întreaga documentatie pentru angajarea unei firme de audit, pentru evaluare, astfel încât să stim procedurile pe care le respectă primaria si depatamentele din subordine. Acestea trebuie să fie în conformitate cu procedurile legale. Se va analiza și modul în care se efecuează controlul intern. Vom vedea ce performanță sau lipsă de performanță au avut directorii din primărie, vom evalua cauza poticnelilor din Primaria Constanta”, a concluzionat candidatul USR PLUS la Primăria Constanța.

În atenția lui Stelian Ion va intra și subiectul legat de patrimoniul Constanței.

“În urma celor 6 luni vom lua mai multe măsuri. Se vor propune niste mijloace de reorganizare a Primariei. Nu puteam continua în forma de organizare actuală. Vom analiza serviciul de salubrizare potrivit dispozitiilor legale si contractuale. Vom avea evaluarea și discuțiile cu firma de salubrizare astfel încât lucrurile să se îmbunătățeasă în scurt timp. Situatia terenurilor retrocedate va face obiectul unei analize minuțioase. Vom angaja cei mai buni juriști și vom face toate demersurile pentru a recupera terenurile de care primarul actual refuză să vorbească”, susține Stelian Ion.

În acest context, al recuperării terenurilor, candidatul USR PLUS la Primăria Constanța își propune să găsească terenuri disponibile pentru a atrage investitori care să amenajeze parcuri industriale.

Și subiectul spațiilor verzi constituie unul dintre priorităților primelor șase luni de mandat al lui Stelian Ion: “Ni s-a vânturat prin fața ochilor existența registrului spațiilor verzi, nu am văzut până acum niciun astfel de document. Dacă ar fi existat, dacă s-ar fi elaborat am fi avut astăzi și am fi vorbit în cunoștință de cauză.

Trebuie evaluată modalitatea în care au funcționat departamentele care s-au ocupat de partea urbanistică a Constanței, de ce s-au dat foarte multe PUZ-uri, câte s-au anulat în instanță în ultimii ani, care au fost cauzele principale pentru care acestea s-au anulat”, a explicat Stelian Ion.

Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primaria Constanța sustine la aceat moment o conferință de presă in fața Primariei ConstanțaStelian Ion a vorbit deaprw planurile pe care lw are pentru primele 6 ani de mandat ca primar al Constanței, în cazul în care acesta va câștiga alegerile din 27 septembrie

Publicată de Ziarul Amprenta pe Duminică, 13 septembrie 2020

Comandat de USR PLUS, filiala Constanța
Executat de SC SFINX UNION SRL – portal: www.ziarulamprenta.ro
mandatar financiar – cod AEP 21200251

Citește și:

Propunerile candidatului USR PLUS la Primăria Constanța, Stelian Ion, privind reînverzirea municipiului

Dan Barna (USR-PLUS): “Cu Stelian Ion primar, Constanța va avea șansa să pășească spre acea idee de port european și oraș modern așa cum vă doriți cu toții”

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar