Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
Elena Băsescu (PMP), Claudiu Palaz și Ioana Constantin au prezentat astăzi, într-o conferință de presă care a avut ca temă proximele alegeri parlamentare prioritățile mandatului 2020 – 2024. Dintre acestea au fost evidențiate cele care vizează reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale și reformarea sistemului de sănătate.

„Ne aflăm aproape de jumătatea campaniei. În ciuda restricțiilor, am reușit să mă întâlnesc cu sute de cetățeni și am ajuns la câteva concluzii de etapă. Lumea este sătulă de scandaluri politice și de aceea au fost foarte receptivi atunci când am venit cu proiectele pe care le propune Partidul Mișcarea Populară, și mă refer la proiectele majore: reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale, care înseamnă hoție din banii românilor, revenirea la alegerea primarului în două tururi, digitalizarea administrației și transparentizarea instituțiilor. Ne dorim să se pună toate facturile și contractele pe site-urile instituțiilor, precum și CV-urile angajaților. Oamenii au mai fost receptivi foarte bine și la pachetul de măsuri sociale pe care eu îl propun și care are în vedere un ajutor pentru creșterea natalității“, a afirmat Elena Băsescu.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

PMP propune proiectul „Gaze românești pentru toți românii“

Elena Băsescu, mamă a trei copii, reușește să adune din teren multe probleme pe care cetățenii i le evidențiază pe care, dacă va ajunge în parlamentul României, va pune umărul la soluționarea lor. Printre acestea se numără și extinderea rețelei de gaze naturale.

„Din cele 70 de UAT-uri, doar 18 sunt branșate la rețeaua națională de gaze. În acest caz, am mai multe propuneri. PMP are în program un proiect major care se numește „Gaze românești pentru toți românii“, prin care ne propunem o creștere de la 32% la 65% a numărului gospodăriilor branșate la rețeaua de gaze naturale. Pentru asta este nevoie de o modificare a Ordonanței de Urgență nr 114 care să permită exploatarea platformei din Marea Neagră, unde există 114 milioane de metri cubi de gaze care nu sunt încă exploatate. Pentru ca toți românii să aibă acces la gaze naturale, există trei posibilități: accesare de fonduri europene, fonduri de la bugetul de stat și furnizorii de energie să suporte această extindere a transportului de gaze, urmând ca ulterior să-și recupereze investiția.“, a explicat Elena Băsescu.

Necesitatea construirii la Mangalia a unui terminal pentru acostarea navelor turistice de pasageri

De asemenea, Elena Băsescu a vorbit despre necesitatea construirii la Mangalia a unui terminal pentru acostarea navelor turistice de pasageri, investiție care ar activa turismul în comunitatile locale. “Proiectul există din faza fondurilor de preaderare, însă nu a existat voință politică până în prezent. Ca deputat, voi depune toate eforturile pentru a pune Mangalia pe harta porturilor turistice la nivel mondial!”, a mai spus Elena Băsescu.

Ioana Constantin, secretarul general adjunct al PMP, care candidează de pe poziția a doua la București pentru un post de deputat a precizat că programul PMP „Mișcăm România“ vine cu soluții concrete pentru sistemul de sănătate, un domeniu atât de actual și pentru care în următorul legislativ trebuie să fie prioritate.

„Am redepus în Parlamentul României proiectul pentru o nouă Lege a Sănătății și care a rezultat în urma tuturor comisiilor prezidențiale în timpul mandatelor președintelui Traian Băsescu cu cei mai buni experți pe care îi avem în sănătate. Proiectul nostru vizează reorganizarea din temelii a sistemului sanitar și care pleacă de la o chestiune esențială: În România există cele mai mici alocări pentru Sănătate din întreaga Uniune Europeană. Suplimentar, după ce am văzut ce s-a întâmplat și la Piatra Neamț, credem că este foarte important să discutăm despre depolitizarea sistemului de sănătate, iar prin vocea prim-vicepreședintelui PMP Cristian Diaconescu un audit în întregul sistem de sănătate. Este vremea să discutăm despre adevărul din sistemul de sănătate, în care nu s-a investit. Mai mult decât atât, avem o politizare excesivă în sănătate și în educație. Este revoltător de ce la cinci ani de la Colectiv există numai 26 de paturi pentru marii arși, din care trei sunt la privat. În spitalele din România nu există instalații pentru stingerea incendiilor. România este o țară fără avize, dar e o țară în care politicienii își dau legi pentru ei“, a explicat Ioana Constantin.

Claudiu Palaz: “Ne dorim să obținem cel puțin 20.000 de voturi, așa cum a fost la alegerile locale”

Liderul PMP Constanța, Claudiu Iorga Palaz, candidat la funcția de senator, a evidențiat, în timpul conferinței, că această campanie pentru alegerile parlamentare este una atipică și din punct de vedere al “furturilor” de sloganuri. Un partid, pe care nu a vrut să-l nominalizeze, fură sloganuri de la PMP și aici a explicat că este vorba despre slogatul legat de reducerea numărului de parlamentari la 300.”Suntem, la nivel național, partidul cu cel mai mare număr de candidați. Ne asteptam la un scor bun și la alegerile din 6 decembrie. Ne dorim să obținem cel puțin 20.000 de voturi, așa cum a fost la alegerile locale”, a mai spus Claudiu Palaz.

Claudiu Palaz are un proiect și pentru îmbunătățirea sistemului sanitar constănțean. Dorește să ia două clădiri aflate în paragină în zona Palas, aflate în subordinea Ministerului Transporturilor care să fie transformate într-un spital tampon (de covalescență). Spre exemplu, femeile, după ce au născut, ar putea fi transferate acolo pentru a se reface.  O altă temă importanta, explică Palaz, este infrastructura.

La Constanța, lista PMP la alegerile parlamentare din 6 decembrie este deschisă de Elena Băsescu la Camera Deputaţilor, iar Claudiu Palaz este pe prima poziţie la Senat.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară-Organizația Județeană Constanța

Executat de SC Sfinx union SRL; www.ziarulamprenta.ro

CUI mandatar financiar coordonator: 11200012

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar